Hlavní obsah

Policie v Praze dostala oznámení o sténající ženě. V bytě pak dva policisté pomohli na svět chlapečkovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Místo chytání zločinců či nebezpečných řidičů a podobných hříšníků si dvojice policistů z Prahy vyzkoušela zcela mimořádně asistenci u porodu. Souhra okolností je přivedla po oznámení přes tísňovou linku o sténající ženě do jednoho z bytů v činžovním domě na Letné. Rodička již byla ve spojení se záchrankou a ve spolupráci s hlídkou přišel záhy na svět zdravý chlapeček.

Policisté asistovali při poroduVideo: Novinky/Policie ČR

 
Článek

Dvojice policistů, jejichž revírem je obvykle centrum metropole, v sobotu 13. května vyrazila do pro ně mimořádně nezvyklé akce do ulice Dobrovského na Letné v sedmé pražské části. Z bytu v jednom z činžáků volala o pomoc budoucí dvojnásobná 29letá maminka.

„Rychle z auta vyndali záchranářský batoh a přes sousedy se dozvonili do domu, ze kterého se ozývalo ženské sténání. Zkušená maminka nechala hlídce pootevřené dveře do bytu, a tak jí mohli přispěchat na pomoc rovnou do ložnice,“ popsal akci, kterou se v pondělí policie pochlubila na setkání s novináři, mluvčí policie Richard Hrdina.

Žena již byla ve spojení s operátorkou záchranné služby, která ji a rovněž zasahující hlídku instruovala krok po kroku.

Žena v Brně začala rodit v ranní špičce. Dostala doprovod

Krimi

„Policisté zajistili dostatek ručníků a během několika málo minut dopomohli statečné mamince ke krásnému zdravému klukovi. Dle instrukcí začali ihned s šimráním nožiček a zdravý dětský pláč je utvrdil v tom, že se jim to vážně povedlo,“ uvedl Hrdina.

Novorozence pak zabalili do ručníků, aby udrželi jeho tělesné teplo, načež dorazil lékař se záchrankou, který si maminku i s chlapečkem převzal do péče. Se zdravotníky dorazil i hrdý otec, který u samotného porodu chyběl, protože ho rodička poslala s jejich prvním dítětem k babičce.

„Tatínek se s pupeční šňůrou ‚popral‘ stejně rychle jako maminka s celým porodem,“ zmínil mluvčí zvyk, při kterém je úkon přestřižení pupeční šňůry právě na otci, pokud tomu tak chce.

Holčička přišla na svět překotně v sanitce

Krimi

„Chlapeček dostal jméno Louis a my jen doufáme, že překvapené pohledy obou policistů v něm nezanechají do života žádné větší následky a třeba jednou rozšíří i naše řady,“ zadoufal na závěr Hrdina.

Foto: Novinky/Policie ČR

Policisté asistovali při porodu

Manžel vezl autem na Jihlavsku rodící ženu, policie jim udělala cestu do nemocnice

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám