Hlavní obsah

Holčička přišla na svět překotně v sanitce

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Hodně rychle se rozhodla přijít na svět v Brně-Bohunicích holčička Mia. Maminka nestačila ani vyrazit do nemocnice, a naopak k ní domů museli spěchat záchranáři. Porod se nakonec odehrál v sanitce.

Foto: ZZS JMK

Malá Mia dorazila poděkovat záchranářům i s celou rodinou

Článek

Po čtvrt roce od události maminka s celou rodinou dorazila v úterý s velkými díky na základnu brněnské záchranky.

„Ráda bych poděkovala všem záchranářům, kteří přijeli 22. 9. krátce po půlnoci k nám do brněnských Bohunic a pomohli mi při překotném porodu. Jen díky jejich pomoci se nám narodila zdravá dcera a vše proběhlo bez komplikací,“ děkovala pyšná maminka při setkání s lékařem Stanislavem Popelou a Lukášem Skřejpkem, jedním ze záchranářů, kteří tu noc přispěchali na pomoc.

Žena porodila jen pár metrů před nemocnicí v Motole

Domácí

„Nejprve to vypadalo, že přesun do porodnice stihneme, ale poté, co jsme mladou ženu uložili na nosítka, bylo jasné, že miminko přijde na svět už ve voze. Všechno šlo dobře, maminka byla šikovná a Mia se narodila během několika minut.

Tatínkovi jsme pak umožnili přestřihnout si pupeční šňůru, také on celou situaci zvládl skvěle. Výjezdy, na jejichž konci je zdravé miminko, jsou ty nejkrásnější,“ prohlásil Popela.

Michaela přišla na svět na parkovišti před třineckou nemocnicí, chytal ji tatínek

Domácí

„Rodiče nám přišli svoji krásnou dcerku po čtvrt roce ukázat. Přivedli i její starší sestřičku. Jsem rád, že je Mia v pořádku, dali jsme jí na památku malou sanitku a vyřídili pozdravy od kolegů, kteří byli také na místě, ale bohužel se tohoto setkání nemohli zúčastnit,“ dodal s úsměvem Skřejpek.

Reklama

Související články

Slovenská europoslankyně porodila v 52 letech

Ve věku 52 let porodila slovenská europoslankyně Monika Beňová zdravé děvčátko. „Lea váží téměř tři kilogramy,“ prozradila Beňová s tím, že její partner...

Cestující porodila uprostřed letu

Nečekanou situaci zažili pasažéři na nedávném vnitrostátním letu indonéské společnosti Lion Air. Jedna z cestujících – Anastasia Geavaniová – totiž během něj...

Výběr článků

Načítám