Hlavní obsah

Žena v Brně začala rodit v ranní špičce. Dostala doprovod

– Brno

Brněnským strážníkům se naskytla vzácná příležitost doprovodit na svět nový život. Událost se stala už v polovině října, kdy před půl osmou ráno zavolal řidič, jehož partnerce začaly v době dopravní špičky kontrakce. Zatímco muž na lince 156 svízelnou situaci popisoval, strážník na operačním středisku domlouval rychlý příjezd nejbližší autohlídky.

Strážníci pomohli rodící ženěVideo: MP Brno

 
Článek

„Naléhavost hovoru dokládalo i pravidelné hlasité dýchání a ženské vzdechy, které operátor slyšel ve sluchátkách. Od volajícího si vyžádal údaje o autě a pobídl ho, aby zastavil na nejbližším vhodném místě.

Foto: MP Brno

Strážníci pomohli rodící ženě

„Hlídka městské policie už za chvíli mladý pár kontaktovala na rohu s Kolištěm a rozsvícená modrá světla i výstražné sirény zajistily oběma vozidlům přednostní průjezd městem. Kvůli ucpaným silnicím musela dvě spěchající auta vícekrát přejet do protisměru a opatrně projet na červenou,“ popsal událost mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

„Díky tomu už za několik minut dorazila k porodnici na Obilním trhu, kde strážníci navedli nastávajícího tatínka k nejvhodnějšímu místu pro odstavení jeho vozu a svěřili ženu do péče zdravotníků. Zveřejnění jsme mírně odložili s ohledem na ochranu osobních údajů,“ vysvětlil mluvčí.

Žena rodila na palubě, pilot odklonil letadlo

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám