Hlavní obsah

Policie prošetřuje SMS o mobilizaci na Ukrajinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie se zabývá SMS zprávami, které chodí lidem a jsou podepsány kandidátem na prezidenta Petrem Pavlem. Vyzývají lidi k návštěvě „pobočky Armády ČR“ kvůli mobilizaci na Ukrajinu.

Foto: Twitter Nikola K., Bez zdroje

SMS, která chodí lidem jménem Petra Pavla.

Článek

„O případu víme, zabýváme se jím a rádi bychom požádali kohokoliv, komu uvedená SMS dorazila, aby se nám ozval na pp.tisk@pcr.cz,“ uvedla policie na Twitteru.

V SMS zprávě neznámý pisatel poněkud zmateným jazykem tvrdí, že je Petr Pavel, a děkuje adresátovi za hlas nikoliv ve volbách, ale „v kampani“.

„Poprosím Vás, abyste se dostavil na nejbližší pobočku AČR, kde budete vybaven potřebnou zbrojí pro mobilizaci na Ukrajině,“ stojí v SMS.

Pavel: Svět Andreje Babiše

Petr Pavel Novinkám řekl, že ho rozesílané zprávy nepřekvapují. Někdo se podle něj inspiroval billboardy Andreje Babiše.

„Vůbec mě nepřekvapuje, že lež, kterou si pan Babiš dal na billboardy, následně někdo anonymně rozesílá lidem přes SMS jako poplašnou zprávu. Toto je svět Andreje Babiše, za nímž se seřadily všechny proruské a konspirační síly,“ uvedl Pavel.

„Je to svět, který pro Česko nechci – a proti němu v těchto volbách nabízím slušnost, pravdu, důstojnost a respekt k pravidlům,“ dodal.

Odborníci: To nejhorší, co jsme zatím viděli. Babiš parazituje na strachu z války

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám