Hlavní obsah

Policie na Zlínsku obvinila dvě kuplířky

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Nejnavštěvovanější a nejfrekventovanější podnik na prodej erotických služeb na Zlínsku přestal svým klientům sloužit. Dvě desítky prostitutek přišly zřejmě o kvalitní zázemí. Postarali se o to policisté zlínského odboru obecné kriminality, kteří obvinili z trestného činu kuplířství dvě ženy ze Zlínska.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Hlavní organizátorkou byla šestačtyřicetiletá žena, nelegálního podnikání se však účastnila i její o osm let mladší známá. Od prosince roku 2010 až do letošního března obě ženy zcela úmyslně těžily z prostituce. Ve čtyřpokojovém klubu s barem, který naoko fungoval jako penzion, pro ně pracovaly takřka dvě desítky dívek,“ řekla Bartíková.

Kuplířky svůj podnik veřejně inzerovaly

Klientům podniku se může stýskat, protože některé ženy provozovaly prostituci pravidelně, jiné tam docházely třeba jen několikrát do měsíce. Polovinu svého výdělku musely odevzdávat kuplířkám.

„Ty svůj podnik dokonce propagovaly na veřejnosti pomocí letáků či webové prezentace. Umožňovaly také eskort služby. Hlavní organizátorka si za dobu tohoto druhu obchodu měla přijít až na milión korun,“ uvedla policejní mluvčí.

„Možná mají holky na chvilku prázdniny, nevěřím však, že když už jednou do řemesla zabředly, že si nenajdou novou příležitost,“ okomentoval zánik podniku muž, který se netajil, že zážitek z podobného zařízení má za sebou.

Dvěma obviněným ženám teď hrozí trest odnětí svobody na dva až osm let. „Kriminalisté fungování podniku rozkryli na základě toho, že tento druh kriminality v našem regionu dlouhodobě sledovali. Už vloni se podařilo ukončit provoz klubu podobného ražení ve Zlíně na Jižních Svazích, kde počínání kuplířky bylo o to horší, že k práci, kterou prezentovala jako erotické masáže, najímala dívky od patnácti let. Nedávno ji soud odsoudil k šestiletému vězení a pokutě,“ připomněla Bartíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám