Hlavní obsah

Opočenského přítelkyně soudu vše přiznala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Obvodní soud pro Prahu 2 v úterý začal projednávat řadu dalších sexuálních deliktů, kterých se podle obžaloby dopustil Pavel Opočenský. Známý sochař si již odpykává za podobné skutky tříleté vězení a oproti prvnímu procesu je tentokrát obžalovaná i jeho přítelkyně Julie Bergmannová. Ta se v úterý nakonec omluvila.

Foto: David Migal

DiscGolf je aktivní zábava pro celou rodinu.

Článek

"To, co policie zjistila, se zakládá na skutečnosti. Dělo se to v takové frekvenci a tak často, že už si to ani nepamatuji. Já už jsem ani nezvládal ty holky odmítat. Asi bude nejlepší mě zavřít, protože jinak se z toho nedostanu," řekl dnes soudu Opočenský, kterého přivedla eskorta. Jeho přítelkyně přítomná nebyla. Zaslala písemnou omluvu s tím, že se necítí psychicky dobře a že žádá, aby soud probíhal bez její přítomnosti.

Jednadvacetiletá dívka se měla podle státního zástupce Kamila Švece podílet na trestné činnosti Opočenského, který se již dříve přiznal ke zneužívání dívek mladších patnácti let.

Soudce proto pouze přečetl její poslední výpověď, ve které přiznala, že s Opočenským ve dvou případech telefonovali dívkám a v přímém přenosu jim zprostředkovali svůj sexuální styk.

V dopise zaslaném soudu Bergmannová požádala soud o shovívavost a na závěr vyjádřila lítost.

Opočenský, který si loňský pravomocný trest má odsedět ve Všehrdech na Chomutovsku, se rovněž zpovídá z ohrožování mravní výchovy mládeže a výtržnictví.

Opočenský přiznal nemoc

Počet zneužívaných dívek už přesahuje dvaceti, přičemž obvinění Opočenskému přibyla ještě v průběhu minulého soudního líčení. Policie začala Opočenského nově stíhat během loňského léta a postupně mu až do podzimu sdělila čtyřikrát obvinění.

Stejně jako v první kauze byl umělec znovu stíhán kvůli tomu, že si k sobě do bytu zval dívky, které ho sexuálně uspokojovaly. Na počátku léta prý rovněž onanoval před dívenkami na pražském koupališti Šeberák. Zatímco u prvního procesu Opočenský svoje chování bagatelizoval, nyní už přiznává, že je nemocný.

Hrozí mu už osm let

Sochař již v minulosti několikrát čelil trestnímu stíhání. Na počátku devadesátých let usmrtil mladého skinheada na ulici. Obžaloby byl nakonec zproštěn s odůvodněním, že tak jednal v sebeobraně. Před pěti lety byl také stíhán za výtržnictví v souvislosti s trestním oznámením, že opakovaně onanoval před školačkami v autobuse. Na základě amnestie prezidenta v únoru 1998 však bylo jeho trestní stíhání zastaveno.

Opočenskému nyní hrozí až osmileté vězení, jeho přítelkyni dva roky.

Reklama

Související témata:

Související články

Opočenský dostal znovu tři roky

Známého sochaře Pavla Opočenského Obvodní soud pro Prahu 2 znovu odsoudil za zneužívání nezletilých dívek ke 3 letům vězení. Soud jednal o věci podruhé,...

Opočenskému přibylo již třetí obvinění

Již potřetí během tohoto léta policie obvinila sochaře Pavla Opočenského ze sexuálních deliktů v souvislosti s pohlavním zneužíváním nezletilých dívek. Trestní...

Výběr článků

Načítám