Hlavní obsah

Opočenskému přibylo již třetí obvinění

Novinky, Lenka Kadeřávková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Již potřetí během tohoto léta policie obvinila sochaře Pavla Opočenského ze sexuálních deliktů v souvislosti s pohlavním zneužíváním nezletilých dívek. Trestní stíhání z tohoto pátku se týká tří třináctiletých školaček, které prý umělec obtěžoval. Právu to v pondělí sdělila vyšetřovatelka případu Radka Drexlerová.

Foto: PČR Šumperk
Článek

Vzhledem k předchozím obviněním včetně skutků, za které již Obvodní soud v Praze 2 sochaři v polovině července vyměřil zatím nepravomocný trest tříletého vězení, tak počet obětí umělce již podle policie šplhá ke dvaceti.

Drexlerová ale upozorňuje: "Můžu už teď říci, že bude ještě následovat minimálně jedno další obvinění. Celkové číslo se tak zřejmě navýší ještě o zhruba čtyři, pět dívek."

Dívky měl zneužívat i během soudního procesu

Jak dále vyšetřovatelka uvedla, stále se jedná o v podstatně totožné skutky. "Je to zase ten samý scénář, nezletilé dívenky a pohlavní zneužívání a ohrožování mravní výchovy mládeže," shrnula.

Sochař prý dál zval mladičké dívky k sobě do bytu v Nuslích. Ony ho tam sexuálně uspokojovaly a on je na oplátku finančně podporoval, kupoval jim dárky atd. Jak pro Právo včera uvedl advokát sochaře Tomáš Kaiser, jeho mandant bude vypovídat k novým obviněním dnes.

Opočenský nemá dořešený ani první soud

Vyšetřovatelka Drexlerová míní, že plně by mělo být vyšetřování sochaře uzavřeno zřejmě do konce října tohoto roku. Teprve pak policie začne připravovat návrh na obžalobu, do něhož hodlá zahrnout všechna tato nová obvinění.

Nepravomocný tříletý trest bude zřejmě ještě opětovně zkoumat pražský městský soud, neboť Opočenský se proti němu pravděpodobně odvolá. "Ještě nám nebyl doručený rozsudek, ale předpokládám, že se odvoláme," řekl advokát Kaiser.

Reklama

Související články

Mladičké dívky usvědčovaly Opočenského

Dvě nové svědkyně, šestnáctiletá Lucie a patnáctiletá Jana, svědčily proti sochaři Pavlu Opočenskému, který v úterý znovu stanul před Obvodním soudem Prahy 2....

Výběr článků

Načítám