Hlavní obsah

Navnadil ji zisk dvacetikoruny, přišla o dva miliony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

Další podvod založený na nabídce výhodné investice do kryptoměn, která je ve skutečnosti zástěrkou pro postupné okradení oběti, vyšetřují policisté na Znojemsku. Důvěřivá žena, kterou na začátku navnadil zisk dvacetikoruny, prodělala během tří měsíců bezmála dva miliony korun.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

O případu v sobotu informoval mluvčí policie Bohumil Malášek. Věk oběti neupřesnil, uvedl pouze, že se jednalo o starší ženu.

Případ se odehrál podle scénáře, který se u podobných švindlů opakuje jako přes kopírák. Ženu na sociální síti zaujal inzerát vybízející k investici, načež se jí telefonicky ozval údajný bankéř.

V tomto případě slovensky hovořící muž ženu přiměl k prvotní dvoutisícové investici a instalování doporučených programů do počítače a mobilu.

Seniorka naplnila svými úsporami dva bitcoinmaty, přišla o téměř 800 tisíc korun

Krimi

„Investice přinesla první zisk. Získaná dvacetikoruna ženu povzbudila k aktivní spolupráci s bankéřem. Žena si také  zřídila ve speciální aplikaci účet, kde mohla sledovat, jakým způsobem zhodnocuje své vložené prostředky. Potvrzovala také platby na různé účty,“ uvedl mluvčí.

K vyplacení zisku ale byly nutné další poplatky a ve finále, když už byl určen konkrétní termín, kdy se měla k penězům dostat, bankéř přestal komunikovat.

„Pochopila, že byla podvedena. Během tří měsíců ztratila skoro dva miliony korun,“ dodal Malášek s tím, že žena spotřebovala nejen své úspory, ale nemalou část prostředků si vypůjčila.

Kyberpodvodníci znovu útočí. Nabízejí přeplatky na daních, vyberou účet

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám