Hlavní obsah

Muž v Praze bezdůvodně udeřil pěstí ženu a dvě děti, skončil na psychiatrii

Praha

Během několika minut stihl pětadvacetiletý mladík na konci března v pražských Řeporyjích seřvat, fyzicky napadnout a ohrozit nožem chlapce, holčičku a na konec i ženu, která se dívenky zastala. Policie ho zanedlouho dopadla a odvezla na psychiatrii. O případu informovala policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie - ilustrační snímek

Článek

Muž podle mluvčí na Řeporyjském náměstí nejprve naprosto bez důvodu napadl třináctiletého hocha, kterému dal pěstí do obličeje a vytáhl na něj zavírací nůž. Nato z místa odešel do nedaleké ulice, kde opět bez jakéhokoliv důvodu zaútočil, tentokrát na teprve osmiletou dívku, kterou opět udeřil pěstí do obličeje a řval na ni.

„Toho si všimla žena, která vycházela z nedalekého domu a dívenky se zastala. Muž však zaútočil i na ni,“ uvedla mluvčí. Sedmačtyřicetiletá žena dostala od násilníka rovněž pěstí do hlavy, mladík na ni také velmi hlasitě řval. Pak z místa útoků odešel.

Na základě popisu napadených přivolaná policie mladíka zanedlouho dopadla. „Na základě další komunikace s pětadvacetiletým útočníkem policisté pojali podezření, že muž není zcela psychicky v pořádku,“ doplnila mluvčí s tím, že přivolaný lékař rozhodl o převozu útočníka do psychiatrického zařízení.

V případě odsouzení může mladík dostat za výtržnictví až dva roky vězení.

Útočník napadal v Praze ženy a děti. Zpacifikoval ho zpěvák Michal Hrůza

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám