Hlavní obsah

Útočník napadal v Praze ženy a děti. Zpacifikoval ho zpěvák Michal Hrůza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pět žen a dvě děti napadl podle policie 23letý mladík v pondělí v Praze. Zpacifikoval ho zpěvák Michal Hrůza. Muž skončil v psychiatrické léčebně, policisté hledají další poškozené dítě.

Michal Hrůza k incidentuVideo: Novinky

 
Článek

Mladý muž se pohyboval v pondělí večer v ulicích Prahy 6, konkrétně v ulici Verdunské, Bubenečské, Raisově ulici a na dětském hřišti na Puškinově náměstí. Poškozených je pět žen a dvě děti, jednomu z nich je teprve devět let.

„Útočník k těmto poškozeným, kteří se navzájem neznali, a útoky proběhly na různých místech, přistoupil a udeřil je pěstí do obličeje,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Zpacifikoval ho zpěvák Michal Hrůza. Násilník totiž zaútočil i na jeho blízkou osobu, pravděpodobně manželku. Hrůza se za ním proto okamžitě rozběhl.

Rande dvou mužů skončilo v Praze loupeží. Poškozený přišel o cennosti za 800 tisíc

Krimi

„Běžel jsem po protějším chodníku. Když jsem usoudil, že bych mohl mít fyzickou převahu, přeběhl jsem silnici, z boku jsem ho napadl a zpacifikoval,“ popisoval událost Hrůza. V té chvíli již věděl, že lidé volají policii, která byla na místě během pár minut. Útočníka pak hlídce přenechal.

Foto: Policie ČR

Podezřelý mladík

„Když jsem ho držel, volal, co se to děje, tvrdil, že nic neudělal,“ uvedl Hrůza, který se až později dozvěděl, že mladík při útěku stihl napadnout ještě další ženu. „Přišlo mi, že měl ty útoky předem naplánované,“ doplnil.

Později u výslechu se navíc dozvěděl, že byl mladík vyzbrojen čtyřmi noži, které měl v batohu.

Foto: Milan Malíček

Zpěvák Michal Hrůza

Ženy utrpěly různá zranění a některé jsou v pracovní neschopnosti. Útočník skončil po svém zadržení v psychiatrické léčebně a kriminalisté zjišťují motiv.

„Zjistili, že minimálně v jednom případě byla takto napadena i jedna zatím neztotožněná holčička, kterou bychom nyní potřebovali kontaktovat. Jestliže ji někdo zná nebo se třeba někomu svěřila o tomto napadení, ať se nám ozve na linku 158. Prosím, ať se ozvou i další případní poškození nebo svědci,“ konstatoval Daněk.

Útočník je podezřelý z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví, hrozí mu až pět let vězení.

Hrůzův incident v Ostravě

Hrůza se v minulosti sám stal terčem útoku. V roce 2014 na Stodolní ulici v Ostravě dostal facku a ránu pěstí od dvou mužů. Zpěvák upadl hlavou na zem a udeřil se tak nešťastně, že utrpěl vážné poranění mozku.

Obžaloba později uvedla, že se Hrůza, který se vyskytl v nepravý čas na nepravém místě, snažil přivolat hlídku policie, protože dva opilí mladíci se na ulici prali a obtěžovali další kolemjdoucí. To mladíky natolik rozzlobilo, že jeden z nich udeřil Michala Hrůzu do obličeje otevřenou dlaní.

Nikos Agoratsios, který bitku vyprovokoval, dostal roční podmínku s odkladem na 2,5 roku. Jeho bratranec Patrik Kaifáš, který zpěváka srazil pěstí k zemi tak nešťastně, že se udeřil hlavou o obrubník a utrpěl vážné poranění mozku, dostal 2,5 roku vězení.

Mladík, co útočil na zpěváka Hrůzu, je znovu před soudem za napadení člověka

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám