Hlavní obsah

Muž v Plzni zůstal trčet hlavou dolů v kanálu nešťastnou náhodou. Nejspíš se udusil nebo utopil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž, kterého v noci na středu našli mrtvého v kanálu plzeňské čtvrti Lochotín, pravděpodobně zemřel nešťastnou náhodou. Kriminalisté nyní vyloučili, že by na jeho smrti měl někdo cizí podíl.

Foto: Klára Mrázová, Právo

Kanálová vpusť v ulici Elišky Krásnohorské v Plzni, kde bylo nalezeno tělo muže

Článek

„Soudní pitva proběhla ve čtvrtek. Ze závěrů vyplývá, že na těle nebyly shledány známky násilí. Bylo vyloučeno, že by na smrti muže měla podíl jiná osoba,“ upřesnila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Podle zjištění Novinek šlo pravděpodobně o nešťastnou náhodu. Devětatřicetiletému Plzeňanovi zřejmě něco spadlo do kanálu, a tak se to snažil vylovit. Ve vpusti ale uvázl a nejspíš se udusil nebo utopil.

Do ulici Elišky Krásnohorské na Lochotíně vyjížděli hasiči krátce po jedné hodině v noci ze středy na čtvrtek. „Muže jsme vyprostili a předali zdravotníkům ze záchranné služby,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar. Podle něj byl muž v kanálové vpusti zaklíněn hlavou dolů. Ven mu čněly jen nohy.

Mária Svobodová z krajské záchranky doplnila, že dotyčnému se už nedalo pomoci. „Lékař konstatoval smrt,“ sdělila Svobodová.

Svědkyně se snažila muže vytáhnout

„Po jedné hodině v noci jsem se probudila. Měla jsem otevřené okno na ventilačku a uslyšela divný zvuk. Podívala jsem se ven a uviděla nohy, jak trčí z kanálu,“ popsala Novinkám svědkyně.

Okamžitě se sebrala a seběhla z bytu ke kanálu, který je kousek od zadního vchodu do panelového domu. Snažila se muže vytáhnout. „Nešlo to. Sama jsem to nemohla zvládnout, a tak jsem volala o pomoc. Nikdo mě ale neslyšel. Proto jsem zvonila na souseda. Ten pak zavolal na policii,“ vypověděla.

Dodala, že každý den místem chodí s dcerou, kterou vodí do nedaleké školky, a také ji vyzvedává. „Víko kanálu je vždycky zavřené. Bylo to tak ještě v úterý odpoledne. Je to divné, jak se muž dovnitř dostal, navíc ještě po hlavě,“ přemítala žena.

Na Plzeňsku náhle zemřel kojenec, případ řeší policisté

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám