Hlavní obsah

Muž v Ostravě přišel krást šrot s dětským kočárkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dětský kočárek si přivezl muž, který se vloupal do firemního areálu v Ostravě-Přívoze a chtěl tam krást železný šrot. Zadržen byl díky všímavosti pracovníka bezpečnostní agentury a rychlé reakci policie. Při zadržení policie zjistila, že pachatel se krádeže dopustil v den svých osmadvacátých narozenin.

Krádež železného šrotu v OstravěVideo: Policie ČR

 
Článek

K události došlo už 9. března, policie o ní informovala až nyní, kdy také zveřejnila záznam zachycující pachatele i příjezd hlídky.

Policisté na místo vyrazili po telefonickém oznámení od ochranky, která si pohybu podezřelého všimla. Na místo činu si muž přivezl i starý dětský kočárek, do kterého chtěl šrot naložit.

„Policisté okamžitě vyjeli na místo a začali propátrávat okolí. Uvnitř areálu si všimli muže, který se dal ihned na útěk. Netrvalo dlouho a podezřelou osobu dohonili a zadrželi. Muž tvrdil, že do areálu přelezl plot pouze ze zvědavosti, že nechtěl nic odcizit. Kousek od místa zadržení se již nacházel pytel, ve kterém bylo zrezivělé železo,“ uvedla mluvčí policie Eva Michalíková.

Zloděj sebral z auta v centru Prahy igelitku, kde bylo 1,5 milionu. Podezřelého zachytila kamera

Krimi
Foto: Policie ČR

Kočárek, který si zloděj přivezl na místo činu

Jak se následně policisté zjistili, podezřelý má v rejstříku už sedm záznamů, a to hlavně za majetkovou trestnou činnost.

„Policista ve zkráceném přípravném řízení sdělil muži podezření ze spáchání přečinu krádeže ve stádiu pokusu. V případě odsouzení mu hrozí až tříleté vězení,“ dodala mluvčí.

Mladíci kradli dvě noci za sebou na stejném místě. Vždy je chytli ostravští strážníci

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám