Hlavní obsah

Zloděj sebral z auta v centru Prahy igelitku, kde bylo 1,5 milionu. Podezřelého zachytila kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Krádež jednoho a půl milionu korun z osobního auta vyšetřují kriminalisté v Praze. Peníze byly uvnitř vozu v igelitce. Podezřelého muže, který si cestu k lupu zajistil nenápadným pootevřením zadních dveří během toho, co řidič parkoval, zachytila bezpečnostní kamera. Policisté požádali veřejnost o pomoc s pátráním.

Krádež 1,5 milionu z auta v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

O pátrání ve čtvrtek informoval mluvčí policie Richard Hrdina. Podle zveřejněných záběrů ke krádeži došlo před dvěma týdny - ve čtvrtek 21. března. O jakou značku auta se jednalo, mluvčí neupřesnil, pouze uvedl, že šlo o luxusní vozidlo, že parkovalo v Králodvorské ulici v Praze 1 a že si ho muž vytipoval zřejmě náhodou.

„Ve chvíli, kdy poškozený s vozidlem zaparkoval a vystupoval ven, tak mu neznámý muž pootevřel zadní dveře a poodešel dál. Otevřené dveře způsobily to, že se vozidlo po zmáčknutí dálkového ovladače neuzamklo, a zloděj tak jen chvíli počkal, než se řidič ztratil z dohledu,“ popsal Hrdina.

Podezřelý pak vnikl do auta přes zadní sedačky a z kufru sebral igelitovou tašku, načež zmizel.

Z auta v Praze zmizelo vybavení veteriny, rentgen i opiáty k utracení zvířat. Policie hledá muže z videa

Krimi
Foto: Policie ČR

Podezřelého zachytila bezpečnostní kamera.

„Když zjistil, co se v tašce nachází, musel být velmi překvapen. V igelitce si totiž poškozený vezl jeden a půl milionu korun,“ uvedl mluvčí.

Kriminalisté našli podezřelého na záznamech bezpečnostních kamer, které k případu zveřejnili.

„Jelikož se policistům dosud nepodařilo muže vypátrat a je zde důvodné podezření, že by se mohlo jednat o cizince, žádají širokou veřejnost o pomoc. Pokud muže na záznamu poznáváte, nebo víte, kde by se mohl nacházet, kontaktujte, prosím, linku 158,“ dodal Hrdina s tím, že policie případ vyšetřuje jako vloupání, za které vzhledem k výši škody hrozí až osmileté vězení.

Zda se kriminalisté zabývají rovněž okolnostmi, které stály za tím, že měl muž tak velkou hotovost uloženou v igelitové tašce, policisté neuvedli.

Foto: Policie ČR

Krádež 1,5 milionu z auta v Praze

Matka v Praze u věznice honila dítě, z kočárku jí mezitím sebrali peníze

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám