Hlavní obsah

Mladíci kradli dvě noci za sebou na stejném místě. Vždy je chytli ostravští strážníci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Na nepoučitelnou dvojici zlodějů ve věku 22 a 23 let narazili před pár dny ostravští strážníci. Jednu noc chytili mladíky při krádeži kabelů, druhou, jak kradli ocelový ventil. V obou případech skončili neúspěšní zloději v rukou městských policistů.

Zloději kovů byli dvě noci za sebou zadrženi ostravskými strážníky.Video: MP Ostrava

 
Článek

V prvním případě se vydali muži na lup do průmyslového areálu v Nerudově ulici v Ostravě-Vítkovicích.

„Strážník obsluhující mobilní kamerový systém zaznamenal na kamerách dva muže, kteří s naloženým manipulačním vozíčkem vylézají dírou v oplocení průmyslového areálu,“ popsal mluvčí Městské policie Ostrava Jindřich Machů s tím, že přivolaná hlídka pak během krátké chvíle nedaleko od místa krádeže oba muže zadržela.

„Ke krádeži se doznali. Strážníkům uvedli, že se do průmyslového areálu dostali dírou v plotě. Na vozík, který střídavě tlačili, si pak naložili měděnou kabeláž o hmotnosti zhruba sto kilo. Měď chtěli následně zpeněžit ve sběrných surovinách,“ tlumočil, co zloději vypověděli předtím, než si je převzali policisté z obvodního oddělní Vítkovice.

Zloděj v noci kradl, jeho bratr přišel druhý den lup vrátit

Koktejl

Z odhalení a chycení si však muži asi moc nedělali, protože se druhou noc vydali na loupežnou výpravu do stejné lokality znovu.

„Před půlnocí zaznamenal strážník obsluhující kamery na křižovatce ulic Erbenova a Tavičská ve Vítkovicích dva muže, kteří tlačí vozík, následně překonávají oplocení a vstupují do přilehlého průmyslového areálu,“ nastínil Machů s tím, že zakrátko muže opět zajistila hlídka přivolaných strážníků.

Ta zjistila, že lapenými zloději není nikdo jiný než dvojice zadržená předešlý den.

„Na vozíku jen tentokráte nebyla kabeláž, ale velký ocelový ventil. Ten chtěli muži také zpeněžit ve sběrných surovinách,“ potvrdil mluvčí městské policie, který dodal, že i v tomto případě skončili muži v rukou kolegů z Policie ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám