Hlavní obsah

Muž řešil poruchu auta na plyn v garáži s kamny. Ta explodovala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V obci Okrouhlá na Chebsku v pondělí dopoledne začala hořet garáž poté, co v ní majitel údajně otevřel u auta nádrž s plynem, ačkoliv v objektu topil v kamnech. Po následném vzplanutí skončil uživatel garáže po transportu vrtulníkem v popáleninovém centru vinohradské nemocnice v Praze.

Foto: HZS Karlovarského kraje, Bez zdroje

V Okrouhlé na Chebsku hořela garáž.

Článek

„Jedna zraněná osoba byla převezena leteckou záchrannou službou do popáleninového centra,“ potvrdil zástupce mluvčího karlovarských krajských hasičů Lukáš Černý. „Druhá osoba byla ošetřena na místě,“ pokračoval mluvčí.

„Krátce před jedenáctou hodinou dopoledne jsme přijali výzvu, ale shodou okolností jela naše posádka okolo, takže jsme tam byli za chvíli,“ uvedl mluvčí karlovarské krajské záchranky Radek Hes.

„Přivolána byla i letecká záchranná služba, protože byla ošetřena jedna osoba s velmi vážnými těžšími zraněními popálenin, která byla leteckou záchrannou službou transportována do popáleninového centra v Praze na Vinohradech,“ uvedl mluvčí záchranky. „Pak byl na místě i další muž, který ale byl ošetřen s lehkými popáleninami na ruce jen na místě,“ dodal Hes.

Foto: HZS Karlovarského kraje, Bez zdroje

V Okrouhlé na Chebsku hořela garáž.

Podle informací Práva byl vrtulníkem transportován muž ve věku 47 let, který využívá svoji garáž jako soukromé tesařství. Údajně mu poslední dobou špatně startovalo jeho osobní vozidlo, a tak mu někdo poradil, ať si ho zaparkuje do garáže do tepla - „že by to mohlo startování pomoci“.

Jenže v garáži topil pevným palivem v kamnech. „A když začal poruchu auta řešit, tak otevřel nádrž, a při tom mu to tam bouchlo,“ popsal Právu dobře informovaný zdroj. Policisté ale výbuch ještě prověřují. „Škoda a příčina požáru se vyšetřují,“ dodal Černý.

U Prahy vzplála skládka elektroodpadu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám