Hlavní obsah

Mikrospánek. Dvě nehody po sobě měly stejnou příčinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě nehody způsobené mikrospánkem řešili v rozmezí pěti hodin policisté ve čtvrtek na Královéhradecku. Jeden řidič pod vlivem únavy přejel do protisměru, druhý narazil do kolony před sebou. Zranili se celkem tři lidé, z toho jeden vážně.

Foto: Policie ČR

Při nehodě u Nové Paky se srazila tři auta

Článek

První nehoda se stala v poledne, kdy 49letý řidič Škody Octavia jel od Nové Paky směrem na Jičín. Podle policie zřejmě vlivem únavy přejel do protisměru, kde narazil do vozů Škoda Octavia a Škoda Fabia, které po střetu skončily v silničním příkopu.

Řidič fabie byl převezen s vážným zraněním vrtulníkem do nemocnice v Hradci Králové. Šofér octavie, který přejel do protisměru, musel do nemocnice v Jičíně. Další lidé zraněni nebyli.

Foto: Policie ČR

Řidič zřejmě usnul a narazil do kolony

Další nehoda se stala o pět hodin později u Sobotky. „Osmapadesátiletý řidič renaultu zřejmě vlivem únavy nereagoval na kolonu vozidel stojících na úseku s kyvadlovým řízením dopravy a čelně narazil do peugeotu,“ uvedla mluvčí policie Eliška Pospíšilová.

Žena z peugeotu byla převezena se zraněním do nemocnice v Jičíně. Příčiny obou nehod policisté dále vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám