Hlavní obsah

Novorozence utopila ve vaně, soud poslal matku ze Sokolovska na 16 let do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Krajský soud v Plzni ve středu poslal na 16 let do vězení 28letou ženu ze Sokolovska, která podle obžaloby loni v červenci utopila ve vaně své dítě ihned po porodu. Obžalovaná se k vraždě přiznala, žádala proto nižší trest.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Žena obžalovaná z vraždy novorozence

Článek

Rozsudek není pravomocný, lze se proti němu odvolat. Obžalovaná si ponechala lhůtu na rozmyšlenou.

Soud při ukládání trestu zohlednil doznání a prohlášení viny obžalované. Státní zástupce pro ni navrhoval sedmnáctileté vězení.

Podle soudu nebyla smrt novorozeného chlapečka následkem zkratu v chování matky, ale předem promyšlená vražda.

Matka ze Sokolovska utopila dítě ve vaně. Předstírala, že se narodilo mrtvé

Krimi

„Po předchozí úvaze se rozhodla dítě usmrtit,“ řekl předseda trestního senátu Jan Hostaš s tím, že obžalovaná své těhotenství tajila.

Obžalovaná se při projednání případu k utopení dítěte přiznala. „Cítím se být vinna. Všechny údaje v obžalobě jsou pravdivé. Nechci, aby soud prováděl dokazování. Jen zdvořile žádám o nižší trest a o zařazení do věznice s mírnějším režimem,“ uvedla Pavla P.

Státní zástupce Martin Rykl v obžalobě uvedl, že žena měla porodit životaschopné dítě do vany napuštěné vodou.

Netuším, kde se to ve mně vzalo, nepoznávám se

„V úmyslu jej usmrtit ho ponechala pod vodní hladinou. Tím mu znemožnila dýchání, dokud nepřestalo jevit známky života,“ uvedl žalobce.

Pomoc matka zavolala, až když se novorozeně nehýbalo a nedýchalo. „Před svým druhem předstírala, že se dítě již narodilo mrtvé,“ konstatoval Rykl.

Obžalovaná žena, která je matkou dvou dětí ve věku šesti a dvou let, soudu nedokázala popsat motiv vraždy.

„Ani vlastně nevím. Sama sebe nepoznávám. Jsem člověk, který děti miluje, netuším, kde se to ve mně vzalo. Chtěla jsem dát dítě do babyboxu, nevím, proč jsem to takhle ukončila,“ řekla soudu.

Na dotaz soudce, proč dítě nechtěla, žena odpověděla, že neměla s partnerem dobré vztahy a roli sehrála rovněž neutěšená finanční situace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám