Hlavní obsah

Matka v Prostějově podle obžaloby strčila kočárek s dítětem před jedoucí auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Jedete po ulici ve městě a najednou vám bez varování někdo strčí přímo před auto kočárek s dítětem. Přesně to se stalo posádce auta v Prostějově. Podle státního zastupitelství tam matka strčila své dvouleté dítě v kočárku před jejich vůz. Díky rychlé reakci řidiče nedošlo k neštěstí. Matce nyní u brněnského krajského soudu hrozí až 12 let vězení za pokus těžkého ublížení na zdraví.

Žena podle obžaloby strčila dítě s kočárkem před autoVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Státní zástupce Marek Vagai ve čtvrtek posadil na lavici obžalovaných matku celkem pěti dětí. Podle obžaloby se loni v srpnu nejprve pod vlivem alkoholu k nejmladšímu synovi, kterému byly dva roky, chovala zcela nepřístojně u nedalekého stánku s občerstvením.

„Opakovaně ho tam fackovala a vulgárně mu nadávala, pak s dítětem sedícím v kočárku neočekávaně vybočila před jedoucí auto. Řidič vozu stačil strhnout řízení a zastavit,“ řekl veřejný žalobce.

Po zcela nepochopitelném činu žena podle obžaloby měla prohlásit „Zabij mě i to děcko“, načež nechala plačící dítě na místě a pokusila se utéct. Nebyl to přitom první incident, který žena se svými dětmi měla. Už před několika lety stála před přestupkovou komisí za to, že dvě své děti pokousala. V současné době už nemá žádné z dětí ve své péči.

Vrchní soud potvrdil 18 let za vraždu kojence

Krimi

„Vůbec si to nepamatuju. Jen to, že tam byli lidi a policajti. Pak si vybavuji až večer. Teď nepiju. Děcka jako nebiju, ale když jdeme třeba do obchodu a oni jsou tam divoký, tak dostanou ruku na zadek. Jejich otec je trestal, ale to si nikdo neověřil, a tou špatnou jsem já,“ politovala se před soudem žena.

Dva spolujezdci z auta se shodli na tom, že žena kočárek před vůz strčila. „Jeli jsme pomalu a ta paní najednou pustila ten kočár do silnice. Řidič vyskočil a hrozně na tu paní křičel, ona řekla, že zabije sebe i to dítě. Já jsem se pak o toho chlapečka starala, než přijela sociálka, hrozně plakal,“ vzpomínala spolujezdkyně z auta.

Další spolujezdec připomněl, že žena se snažila z místa utéct. „Poslala ten kočárek před auto, ještě na nás křičela. Snažila se uniknout, pak se mi podařilo ji ještě s jedním svědkem dostihnout,“ vypověděl.

Matka nechala pětiletou dceru oslepnout. Soud jí potvrdil šest let

Krimi

Řidič dalšího projíždějícího auta naopak tvrdil, že žena vůbec kočár nepustila. „Najela s tím kočárem do silnice, ale držela ho celou dobu. Nejdřív jsem si myslela, že to byla nějaká hloupá sranda,“ potvrzovala spolujezdkyně z druhého vozu.

Kromě pokusu těžkého ublížení na zdraví ženě hrozí trest i za ohrožování výchovy dítěte a výtržnictví. Verdikt vynese trestní senát v čele s Milošem Žďárským po výslechu dalších svědků a znalců.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Žena podle obžaloby strčila dítě s kočárkem před auto

Opilá matka vyklopila při výstupu z trolejbusu v Pardubicích dítě z kočárku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám