Hlavní obsah

Lupiči se dohadovali, jestli okradenému vrátí z mobilu SIM kartu

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté pátrají po dvojici mladých mužů, kteří minulý týden v úterý přepadli v centru města muže jdoucího ze zaměstnání. Policisté vyzývají případné svědky činu, aby se s informacemi k totožnosti pachatelů přihlásili na lince 158.

Článek

Z noční směny se domů vracel muž 27. května před půl pátou ráno ulicí V Jámě v Praze 1. Když za sebou uviděl dvojici mladíků, zrychlil, útočníci však udělali totéž a muže dostihli. To už měl jeden z nich na hlavě nataženou kapuci.

„Muže obstoupili a jeden ho udeřil do obličeje. Poté si pod pohrůžkou násilí vyžádali peníze a náramkové hodinky, které mu vykukovaly zpod rukávu bundy. S tímto lupem si ale nevystačili. Z bundy mu ještě vytáhli mobilní telefon a sluchátka, která měl zastrčená pod svetrem,“ řekla mluvčí policie Eva Kropáčová.

Slovensky hovořící lupič vyzval česky mluvícího kolegu, aby okradenému vrátili alespoň SIM kartu z mobilního telefonu. Po dohadování se snažili sundat zadní kryt telefonu, což se jim ale nepodařilo.

„Proto telefon vrátili zpět poškozenému, který si kartu sám vyndal. Pak mu přístroj opět vytrhli, a když viděli, že ulicí přijíždí vozidlo, utekli pryč,“ doplnila Kropáčová.

Za loupež dvojici hrozí až desetiletý žalář. Kriminalisté propátrali celou trasu, kudy muži prošli, a získali řadu kamerových záznamů mužů po činu. Přesto stále neznají totožnost ani jednoho z nich. Veřejnost může své poznatky nahlásit na lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám