Hlavní obsah

Lupič na Sokolovsku vláčel po schodech ženu s taškou peněz, které se nechtěla pustit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chodov

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže, kterého obvinili z loupeže. Podle policistů ukradl muž v jednom z bytů v panelovém domě v Chodově tašku s penězi. Žena, která neznámého muže pustila na chodbu bytu, se tašky statečně držela, ale když jí vláčel lupič po schodech, raději ji pustila.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Šestačtyřicetiletý muž měl v první polovině září letošního roku v Chodově na Sokolovsku vstoupit do panelového domu, kde měl v šestém patře zaklepat na dveře bytu jedné z obyvatelek,“ popsal v pondělí mluvčí policie Jan Bílek.

„Poté, co jednačtyřicetiletá žena otevřela dveře jí neznámu muži, si měl údajně vymyslet historku o tom, že shání telefonní číslo na jejího manžela kvůli pracovní nabídce. Žena mu tak umožnila vstup na chodbu bytu a odešla do kuchyně napsat telefonní kontakt,“ zmínil mluvčí.

„Když přišla zpět na chodbu a předávala mu lístek s telefonním číslem, obviněný muž měl náhle sáhnout po tašce s finanční hotovostí, která se nacházela na chodbě,“ dodal Bílek s tím, že následně začala přetahovaná.

Před 20 lety ukradli v Praze lupiči z vozu převážejícího peníze 154 milionů. Nikdo nebyl potrestán

Krimi

Obviněný muž se snažil ženu odstrčit a z bytu utéct, což se mu povedlo. „Žena se ale tašky držela, a tak ji táhl po schodech až do mezipatra, kde se již pustila. Toho využil a utekl z domu, pak měl nastoupit do vozidla a z místa odjet,“ doplnil mluvčí.

Muže se nakonec podařilo zadržet. Svým jednáním lupič způsobil škodu přibližně 130 tisíc korun.

„Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, což státní zástupce akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby,“ konstatoval Bílek, podle kterého muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na deset let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám