Hlavní obsah

Kuriózní podvodník z Moravy. V paruce hrál starého učitele hudby a zapůjčené nástroje pak prodával

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklého podvodníka dopadli v uplynulých dnech policisté v Brně. Devětadvacetiletý, v České republice žijící cizinec se vydával za učitele hudby, který pro svoji školu shání hudební nástroje. Instrumenty si ovšem vypůjčil, aby je pak prodal.

Muž se vydával za učitele hudbyVideo: Policie ČR

 
Článek

Muž se nejprve zkontaktoval s prodejcem, který mu nabídl dvě violoncella. Společně se domluvili, že si škola, kterou zastupuje, nástroje nejprve zapůjčí na zkoušku a teprve potom se rozhodne o jejich koupi.

Aby vše vypadalo věrohodně, schůzku si podvodník domluvil ve vestibulu Dělnického domu v Blansku, kde sídlí také základní umělecká škola.

„Na plánované setkání potom cizinec změnil i svoji vizáž. Na hlavu si nasadil paruku se stříbřitými vlasy a na oči nasadil silné dioptrické brýle. Také chůzí a svými pohyby chtěl navodit dojem, že je mnohem starší. Na schůzku měl potom pečlivě přichystané smlouvy o zápůjčce, i s logem místní školy. První předání pro podvodníka proběhlo bez komplikací, a tak po nějaké době kontaktoval stejného prodejce znovu s tím, že shání nějaké opravdu hodnotné housle,“ uvedl k případu mluvčí policie David Chaloupka.

Žena z Novojičínska poslala statisíce údajnému agentovi OSN. Navzdory varování banky

Krimi

To už však u prodejce vzbudilo podezření, takže si vše ověřil ve škole, za kterou měl podvodník jednat. Tam o žádné zápůjčce nástrojů v hodnotě téměř sto padesát tisíc nevěděli, takže prodejci nezbylo než případ oznámit policistům. Ti na falešného učitele nachystali past.

„Při smluveném předání dalších houslí do zápůjčky potom překvapeného muže zadrželi,“ dodal mluvčí.

Jak později policisté zjistili, nebyl to jeho první podvod, podobným způsobem si totiž už v minulosti nástroje, ale i jiné předměty půjčoval. Obratem je prodal například do zastavárny, za což byl stále ještě v podmínce. Je možné, že podvodů může mít po celé České republice na svědomí více.

Rozruch na letišti v Praze. Přistávalo letadlo, které hlásilo problém s pneumatikou

Krimi

Tři pobodaní při potyčce Ukrajinců na ubytovně ve Stříbře. Policie má podezřelého

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám