Hlavní obsah

Krejčířova luxusní vila v Černošicích patří do exekuce, rozhodl odvolací soud

Právo, Jakub Bartosz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Krajský soud v Praze v odvolacím jednání odmítl ve středu žádost manželky uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře Kateřiny, aby byla z exekuce vyloučena její rodinná vila v Černošicích. Krejčířová tvrdí, že budovu, jejíž hodnotu odborníci v minulosti odhadli na více než 400 miliónů korun, pořídila do svého vlastnictví před lety za 20 miliónů od rodiny.

Foto: Právo

Vila v Černošicích u Prahy, ve které žil před útěkem Radovan Krejčíř.

Článek

Proti rozhodnutí je možné pouze podat dovolání k Nejvyššímu soudu. Krejčířová na jednání nepřišla, ve středu ráno se písemně omluvila podobně jako v předešlých termínech kvůli zdravotním problémům. Její advokátka Lenka Balková soudkyni požádala o další odročení, Krejčířová by podle ní měla být za dva měsíce k mání.

Podle soudkyně Evy Dlouhé ale není zaručeno, že by se Krejčířová dostavila. Hlavními důkazy v případu jsou čestná prohlášení Radovana a Kateřiny Krejčířových o vlastnictví domu, která ale podle verdiktu nejsou pravdivá.

Rozhodující roli sehrál důkaz, kterým je rozsudek olomouckého soudu, kterým byl v minulosti Krejčíř odsouzen za podvod za 276 miliónů. Právě škoda způsobená v této kauze má být uhrazená v exekučním řízení.

„Bylo prokázáno, že to byl Radovan Krejčíř, kdo získal prostředky trestnou činností. Částka se soudu jeví jako dostatečná, aby bylo možno uhradit kupní cenu domu 20 miliónů," řekla soudkyně při odůvodnění verdiktu.

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

V exekuci je také druhá, menší Krejčířova vila. Objekt čeká na konci červenci dražba. Vyvolávací cena zámečku za zhruba 25 miliónů se má pohybovat kolem 17 miliónů korun.

Reklama

Související články

O Krejčířovu vilu jsou dva zájemci

Dva zájemci o jeden z domů uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře v pražských Černošicích, který exekutor poslal do dražby, si již prohlédli stavbu a za...

Výběr článků

Načítám