Hlavní obsah

Krejčířova manželka má šanci, že nepřijde o luxusní vilu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvyšší soud rozhodl, že manželka Radovana Krejčíře může znovu předložit důkazy, podle nichž si dům nepořídila z peněz uprchlého a pravomocně odsouzeného manžela, informovala v sobotu Česká televize. Objekt kvůli Krejčířovým dluhům obstavil exekutor a chystal se ho prodat.

Foto: Právo

Vila v Černošicích u Prahy, ve které žil před útěkem Radovan Krejčíř.

Článek

V luxusní čtyřpatrové vile, kde policie před osmi lety Krejčíře zatkla, je bazén, squashový kurt i akvárium pro žraloka. Začátkem roku dům začali oceňovat znalci. Z výtěžku dražby chtěl exekutor pokrýt náhradu škody, ke které Krejčíře odsoudila česká justice. Vše teď podle ČT může zvrátit rozhodnutí Nejvyššího soudu.

Nižší soudy původně neuvěřily výpovědi Krejčířovy matky, že peníze na dům dal jeho ženě Kateřině tchán. Podle Nejvyššího soudu ale následně soudci Krejčířovou nepoučili, že může předložit i další důkazy.

Podle policejních analýz by vila stála asi 400 miliónů korun.

Krejčíř prý chystal útěk

Jihoafrická vězeňská služba minulý víkend přemístila Krejčíře do věznice s nejpřísnější ostrahou. Učinila také poté, co jej v září přistihla uprostřed příprav na útěk z jeho tehdejšího vězení.

Úřady zjistily, že se Krejčíř chystá k útěku, když v jeho cele v září našly pistoli, náboje, elektrický paralyzér, pepřový sprej, nůž, deset mobilních telefonů a paměťové zařízení (USB flash disk). Akci provedla policie poté, co dostala upozornění na chystaný útěk.

Krejčíř čeká na vynesení rozsudku o výši trestu v případu, kde ho soud v Johannesburgu na konci srpna již shledal vinným z pokusu o vraždu, z únosu a pokusu o přechovávání narkotik. Vynesení výše trestu bylo několikrát odročeno, naposledy na únor příštího roku. Vězněný Čech čelí v JAR ještě dalším trestním procesům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám