Hlavní obsah

Kandidát Starostů měl v Jihlavě napadnout soupeřku z Pirátů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v Jihlavě prověřuje údajné napadení mezi lidmi kandidujícími v komunálních volbách. Incident, po kterém se musela Miroslava Berková z uskupení Piráti a Fórum Jihlava nechat ošetřit lékaři, se stal 27. srpna. Útočníkem byl údajně Miroslav Tomanec, který je kandidátem Starostů a nezávislých.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Ilustrační foto

Článek

Na Facebooku to uvedla primátorka Jihlavy a volební lídryně Pirátů a Fóra Jihlava Karolína Koubová.

Tomanec podle ní udeřil Berkovou do ramene. Policie potvrdila, že se napadením z 27. srpna zabývá. Tomanec řekl, že už byl na policii podat vysvětlení. Tvrdí, že nic takového neprovedl.

„Chování Mirka Tomance považujeme za naprosto nepřijatelné - jednak jako muže, který udeří ženu, ale také bývalého zastupitele, který znovu kandiduje. Pokud byť jenom na sekundu připustíme, že je rozdílné politické názory možné řešit násilím, čelíme přímému ohrožení demokracie a principů svobodného rozhodování,“ uvedla Koubová.

„Šetříme incident, při kterém 27. srpna ve večerních hodinách napadl na Masarykově náměstí v Jihlavě muž ženu. Napadená žena vyhledala lékařské ošetření. Případ šetříme pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití. V současné době provádíme šetření,“ uvedla bez bližších podrobností mluvčí policie Jana Kroutilová.

Tomanec už byl na policii podat vysvětlení. „Nic takového jsem neprovedl, o žádném incidentu nevím, nikdy v životě jsem žádnou ženu nenapadl,“ řekl Tomanec.

Na policii se dozvěděl, že se vyhodnocují záznamy z kamer na náměstí. Berková podle něho uvedla čas napadení 21:00. Tomanec pochybuje, že kvalita záznamu může vzhledem k večernímu šeru něco ozřejmit.

Radek Hošek, který je předsedou STAN na Jihlavsku a kandidátem na jihlavského primátora, uvedl, že usiloval o setkání s Berkovou, aby mu incident popsala sama. Na nabídku ale podle něho nereagovala.

Zatím hovořil jen s Tomancem, který řekl, že nikoho nenapadl. „Pokud by ale policie zjistila opak, jsem připraven udělat všechny kroky pro to, aby Tomanec nekandidoval,“ uvedl Hošek.

Tomanec je na společné kandidátní listině jako nezávislý kandidát na 17. místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám