Hlavní obsah

Strhl řidičce volant do protisměru, soud mu zvýšil trest na 15 let

Olomouc

Olomoucký vrchní soud ve středu zvýšil 40letému Martinu Majlingovi trest za úmyslné stržení volantu při jízdě autem na Novojičínsku ze sedmi na patnáct let. Soud čin překvalifikoval z pokusu těžkého ublížení na zdraví, za což muže odsoudil ostravský krajský soud, na pokus o vraždu, z kterého byl původně obžalován.

Foto: Aleš Honus, Právo

Obžalovaný Martin Majling u soudu (1. října 2020)

Článek

Incident se stal v květnu roku 2017 v katastru Klimkovic na Novojičínsku. Majling měl podle soudu vztek, protože o šest let mladší přítelkyně se s ním v ten den rozešla, pohádali se a byl opilý.

Rozsudek nepadl, obžalovaného z pokusu o vícenásobnou vraždu nenašli

Krimi

Ve chvíli, kdy jeli rychlosti zhruba 80 kilometrů v hodině, jí strhl volant doleva. V protisměru zrovna jelo auto se dvěma lidmi. Díky tomu, že se přítelkyni podařilo volant strhnout zpátky, o sebe auta jen škrtla bokem.

Vzápětí muž ženě strhl volant ještě jednou. Na to už řidička nestihla reagovat a s vozem vyjela ze silnice, kde narazila do břehu potoka. Při nárazu žena utrpěla pohmožděniny, obžalovaný vyvázl bez závažnějších zranění.

Státní zástupce Vít Legerský k případu, kdy muž nebezpečně zasáhl přítelkyni do řízení auta (1. října 2020).Video: Aleš Honus, Právo

Podle soudu se muž jednání dopustil zákeřně, a to vůči blízké osobě, sebevražedné jednání v dané chvíli znalci vyloučili.

Muž byl původně obžalován z pokusu o vraždu, na pokus o těžké ublížení na zdraví překvalifikoval čin ostravský krajský soud. Ten dospěl k tomu, že šlo o záměrný manévr, není ale důkaz, že by měl muž v úmyslu někoho zabít.

Řidič chtěl zabít sebe i spolujezdce, uvedla policie k honičce s autem na Vysočině

Krimi

Vrchní soud měl ovšem opačný názor, při jednání doplnil dokazování ze strany protijedoucího řidiče i znalkyně. Ta nevyloučila, že svým jednáním mohl muž způsobit i smrtelné následky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám