Hlavní obsah

Muže obviněného z pokusu o vraždu příbuzných v Tišnově poslal soud do vazby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tišnov

Muže obviněného kvůli tomu, že v pondělí v Tišnově na Brněnsku v rodinném domě vážně zranil pět lidí, poslal ve středu soud do vazby. Muž je obviněný z pokusu o vraždu, hrozí mu až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Při napadení bylo zraněno šest lidí

Článek

O vývoji v případu informoval mluvčí policie David Chaloupka.

Policisté útočníka zadrželi bezprostředně po činu. „Podle výsledků orientačních testů na návykové látky nebyl pod vlivem alkoholu ani drog. Obviněný dosud nebyl trestán, motiv jeho jednání zjišťujeme," uvedl už dříve Chaloupkův kolega, policejní mluvčí Pavel Šváb.

Útočník v Tišnově pobodal šest lidí

Krimi

Podle policie byl muž s napadenými v příbuzenském vztahu. Na ARO v brněnské Fakultní nemocnici u svaté Anny po útoku stále ve vážném stavu zůstává muž a žena, řekla mluvčí nemocnice Dana Lipovská. Ve Fakultní nemocnici Brno leží napadená žena a muž, v dětské nemocnici zůstává jedno ze dvou dětí.

„Všichni tři zůstávají na jednotce intenzivní péče, dítě a muž jsou ve stabilizovaném stavu, žena je stále v umělém spánku a čeká ji další operace," řekla mluvčí zařízení Veronika Plachá.

Bezproblémová rodina. Nad masakrem v Tišnově zůstává podle sousedů rozum stát

Krimi

Druhé z dětí lékaři propustili už dříve, starosta Tišnova Jiří Dospíšil řekl, že zaopatření tohoto chlapce řešil tišnovský OSPOD (Orgán sociálně-právní ochrany dětí) ve spolupráci se zdravotníky a že je o něj postaráno.

Policie přijala oznámení o události v rodinném domě v Tišnově v pondělí po 19:00. Záchranáři vyslali na místo tři záchranářské posádky, tři lékařské posádky, inspektora provozu a vrtulník.

Oběti útoku v Tišnově jsou v těžkém stavu na ARO, pobodal je jejich příbuzný

Krimi

„Měli jsme v péči šest pacientů. Pět z nich utrpělo vážná zranění sečného, bodného a řezného charakteru. Další podrobnosti uvést nemůžeme," řekla už dříve mluvčí záchranné služby Michaela Bothová. Záchranná služba pacienty odvezla do brněnských nemocnic.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám