Hlavní obsah

Přítele bodla dvěma noži 22krát a ohnula o něj pánev. Soud jí potvrdil 8,5 roku

Praha

Sandra Tulachová (25), která svého partnera 22 ranami nožem pobodala, zmlátila mimo jiné kuchyňskou pánví a nakonec mu rozšlapala telefon, aby si nemohl zavolat pomoc, neuspěla ve středu u Vrchního soudu v Praze se svým odvoláním a definitivně si tak odsedí 8,5 roku za pokus o vraždu.

BEZ KOMENTÁŘE: Odsouzená Sandra Tulachová s eskortouVideo: Novinky

 
Článek

„Právní kvalifikace je podle našeho názoru správná. Útok obžalované byl dlouhý, rozhodný a sama obžalovaná se vyjádřila, že chce poškozeného usmrtit. A ty útoky nožem mohly poškozeného usmrtit,“ konstatoval předseda odvolacího senátu Jiří Lněnička.

Podle něj byl zásadní otázkou duševní stav obžalované. Podle znalců je Tulachová trestně odpovědná. „Obžalovaná trpí zcela nepochybně lehkou mozkovou dysfunkcí, která s dalšími faktory přispěla k její osobnostní dekompenzaci,“ řekl Lněnička.

Foto: Novinky

Sandra Tulachová u odvolacího soudu

Tulachová jednala v afektu v kombinaci s vysazením léků a abstinenčním příznakem. „Při svém nižším intelektu nemusela vědět, že tato kombinace příčin může tuto dekompenzaci způsobit,“ dodal.

Partnera 22krát bodla a rozšlapala mu telefon, aby nemohl volat pomoc. Dostala 8,5 roku

Krimi

Tulachová na muže zaútočila v polovině loňského října uprostřed noci v obytném přístavku domu v obci Petrov v Praze-západ. Svého partnera nejprve zmlátila kuchyňskou pánví, kterou o něj doslova ohnula, poté blíže nespecifikovanou dětskou hračkou a ve finále ho pobodala dvěma noži.

Jedna z 22 ran muži probodla plíci. Podle poškozeného mu Tulachová během útoku říkala, „ať chcípne“. Aby svým slovům dostála, rozšlapala partnerovi telefon, aby si nemohl zavolat rychlou pomoc.

Tulachová u soudu opakovaně vykřikovala, že jsou to „falešné papíry“ a soud by si měl zjistit pravá fakta, že je nevinná.

„To, co tady říkáte, jsou všechno lži! Já jsem nevinná a nic z toho, co tu je psáno, není pravda,“ zahlásila Tulachová. „To, co tady říkáte, mě neskutečně bolí, já jsem od toho psychopata byla trýzněná osm let a po devíti letech mi došly nervy,“ dodala. Namítala také, že na partnera nezaútočila ani jako první, ani zatímco spal.

„Začalo to tím, že mě napadl. Ne že jsem ho vzbudila,“ řekla žena. „Vzbudil se a řval na mě, ať ho nechám spát,“ řekla například.

Foto: Novinky

Předmět doličný – pánev, kterou obžalovaná omlátila o svého partnera

Obhájkyně Tulachové v odvolání uvedla, že její klientka čin spáchala v afektu, v reakci na dlouhodobé týrání a šlo o vyústění dlouhodobých psychických problémů, a žádala soud, aby rozsudek zrušil a případ vrátil k doplnění důkazů nebo měl soud sám rozhodnout o uložení zabezpečovací detence.

„To, co se odehrálo, se odehrálo v mé nepříčetnosti čili nemůžu nést rozsudek odnětí svobody jakéhokoliv roku. Maximálně být léčena ambulantně,“ tvrdila Tulachová, vzápětí ale dodala: „Já jsem naprosto psychicky v pořádku a žádné další ambulantní vyšetření nepotřebuju.“

Že minimálně v době páchání činu byla Tulachová při smyslech, potvrdili i znalci, podle kterých byly její ovládací i rozpoznávací schopnosti zachovalé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám