Hlavní obsah

Je mi to líto, nemůžu to změnit, řekl obžalovaný z vraždy matky. Dostal 10,5 roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Necelé čtyři hodiny trvalo soudní líčení s 26letým mužem obžalovaným z vraždy své matky. Krajský soud v Brně ho v pátek potrestal 10,5 roku, muž se přiznal a svého činu litoval. Rovněž se vzdal práva na odvolání.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tragédie se odehrála 5. dubna ve Svitávce na Blanensku. Podle obžaloby pachatel napadl matku po hádce loveckým nožem. Způsobil jí dvanáct bodně-řezných ran a jednu řeznou ránu. Nůž zasáhl také krk, plíce a břicho. Žena na místě zemřela, příčinou smrti bylo vykrvácení. Obžalovaný ihned po incidentu přivolal záchrannou službu.

Svého činu lituje. „Je mi to líto, ale už se to stalo a nemůžu to změnit,” řekl. Svůj díl viny podle obžalovaného nese i oběť. Matka ho prý v dětství týrala, neustále mu něco vyčítala a kritizovala jej. Podle jeho výpovědi jej v osudný den slovně napadala a v hádce mu zatarasila cestu.

Momentální afekt

U soudu také zaznělo, že vztahy v rodině byly dlouhodobě špatné. Obžalovaný část života strávil v dětském domově. Navštěvoval speciální školu, což považuje za celoživotní křivdu.

Hlavní líčení se vzhledem k přiznání obžalovaného neprotahovalo, začalo v pátek. Podle předsedy senátu šlo o momentální afekt obžalovaného. Jako polehčující okolnosti soudce uvedl to, že se obžalovaný k činu přiznal. Dříve také nebyl trestaný. Soudce muže ponechal ve vazbě. Proti rozsudku je možné se odvolat k olomouckému vrchnímu soudu, státní zástupce si ponechal lhůtu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám