Hlavní obsah

Hasiči z Ostravy pomáhali koni, který nemohl vstát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na záchranu staršího koně vyrazili ve čtvrtek dopoledne hasiči z Ostravy. Dvaadvacetiletý Lombardin uvízl mezi plotem a stájí, odkud ho hasiči vytáhli a přenesli do stáje. Tam se o zvíře postarala veterinářka.

Foto: HZS Ostrava

Záchrana koně

Článek

O pomoc s postavením koně požádala jeho majitelka přes tísňovou linku krátce po 11. hodině. Do ostravské části Kunčice vyjeli profesionální hasiči z Ostravy-Přívozu, kteří se na záchranu zvířat a manipulaci s nimi specializují, a dobrovolná jednotka z Radvanic.

„Kůň ležel v úzkém prostoru mezi plotem a stájí. Hasiči rozebrali dřevěný práh a po příjezdu veterinářky koně přesunuli pomocí svých silných paží a hasičských hadic do stáje, kde zvíře dostalo infuzi a lékařskou péči,“ popsal mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Foto: HZS Ostrava, Novinky

Záchrana koně

Dodal, že hasiči měli pro zvednutí zvířete připravenu i speciální síť a koně na ni přenesli.

„Veterinářka pro jeho zvednutí zajistila traktor, místo nebylo pro techniku hasičů přístupné. Prvotní pokusy o zvednutí koně však nebyly úspěšné,“ uvedl s tím, že nakonec se zasahující hasiči dohodli s majitelkou i veterinářkou, že se na místo vrátí za několik hodin, až kůň nabere pod dohledem veterinářky energii, a pokus zopakují.

„Což se nakonec ukázalo jako dostačující. Kůň hasiče vítal již na svých vlastních nohou. Ti si tak jen sbalili síť, rozloučili se a vrátili se na základnu,“ doplnil Kozák.

Kobyla na Brněnsku si lehla a nemohla vstát. Záchrana trvala tři hodiny

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám