Hlavní obsah

Dřevorubec roky znásilňoval nevlastní dceru. U soudu si přesto vyskuhral podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Lze trestat mnohonásobné znásilňovaní nevlastní dospívající dcery podmínkou? Podle brněnského krajského soudu ano. Odvolací senát totiž ve čtvrtek lesnímu dělníkovi, který za znásilnění a dětské porno dostal tři roky vězení, zmírnil trest na podmínku. Muž před soudem skuhral, že se rodina v případě jeho nástupu do vězení ocitne v těžké situaci.

Dřevorubec za znásilňování své nezletilé dcery dostal podmínkuVideo: Novinky

 
Článek

Muž žijící se svou družkou, jejími dětmi a jedním společným malým dítětem dostal zálusk na dospívající nevlastní dceru. Tu znásilnil, a ještě si ji u toho natočil. Potom dívku začal vydírat, že pokud mu nebude po vůli, video a fotky zveřejní.

„Poškozenou nejméně od počátku roku 2020 v rodinném domě a na různých místech v lese, kde společně pracovali, nutil s četností až pětkrát týdně k souložím a orálnímu sexu, přestože věděl, že v té době nedosáhla věku osmnácti let,“ stojí v popisu skutku.

„Vše dělal pod pohrůžkou zveřejnění jejích intimních fotografií a videozáznamu pohlavního styku mezi nimi, zneužíval svého postavení v rodině poškozené a posléze došlo k její rezignaci,“ je uvedeno dále v popisu.

Pro mě je teď důležité, aby měla děcka střechu nad hlavou
obžalovaný

Dřevorubec se zmíněných skutků dopouštěl i poté, co byla dívka plnoletá. Takto dívku znásilňoval až do poloviny roku 2022.

Okresní soud dřevorubce potrestal tříletým vězením a nařídil mu, aby své oběti zaplatil 300 tisíc korun. Muž, který stále žije s matkou znásilněné dívky a jejími dalšími dětmi, ale podal odvolání.

„Držíme teď jako rodina mnohem víc při sobě“

„Nejde o mě, já vím, co jsem udělal. Ale trest bude třikrát horší pro rodinu. Momentálně řešíme bydlení, snažíme se najít nějaký lacinější podnájem. Měli jsme teď nejchudší Vánoce, které jsme zažili,“ skuhral muž před soudem.

„Pokazilo se auto, muselo se koupit jiný, na vesnici auto potřebujete. Rodina teď funguje na sto procent, všichni si uvědomují, jaká ta situace je. Držíme při sobě mnohem víc,“ dodal dřevorubec.

Soudci se zajímali i o to, jestli už začal dívce platit aspoň odškodné. Dozvěděli se, že nic nezaplatil, a k tomu má několik exekucí, přitom ani neví, kolik vlastně dluží. „Pro mě je teď důležité, aby měla děcka střechu nad hlavou,“ zaklínal se dál muž starostí o rodinu.

Soud snížil o tři roky trest muži, který léta znásilňoval družku a brutálně týral její syny

Krimi

Státní zástupkyně navrhla odvolání zamítnout. „Jaký vliv bude mít jeho odsouzení, měl promýšlet v době, kdy trestnou činnost páchal. Ne až teď,“ zdůraznila žalobkyně.

Senát v čele s Miroslavem Novákem ale dal muži ještě šanci a tříletý trest podmíněně odložil na pět let.

„S ohledem na osobní a majetkové poměry, které nám obžalovaný popsal, jsme došli k závěru, že v této krajní situaci, a je to hraniční případ, je možno ještě poskytnout šanci, aby obžalovaný prokázal, že to jednání bylo zcela mimo jeho běžný způsob života a že se nebude opakovat,“ uvedla soudkyně zpravodajka Mária Petrovková.

„Zohlednili i jsme i to, že podle znalce nemělo jednání na nezletilou naštěstí zásadní negativní dopad a je velká pravděpodobnost, že její obtíže úplně zmizí. Ke svým dluhům musí obžalovaný začít hradit i náhradu nemajetkové újmy. Domníváme se, že je zde ještě možnost nápravy, obžalovaný bude sledován i probační službou,“ dodala soudkyně.

Obžaloba: Při znásilnění si s obětí udělal selfíčko a poslal ho jejímu příteli

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám