Hlavní obsah

Do řeky Jizery svrhl nevidomého člověka. Policie ho obvinila z vraždy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie obvinila 37letého muže z vraždy 50letého nevidomého, který byl v dubnu nalezen v řece Jizeře na Mladoboleslavsku. Obviněný měl muže do řeky hodit, motiv však policie nezná.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie - ilustrační snímek.

Článek

Policisté vyhlásili pátrání po nevidomém muži 15. března, spatřen byl o čtyři dny dříve na ubytovně a následně v ulici Nádražní. Tělo bylo nalezeno až v polovině dubna v korytě řeky Jizery v obci Vinec na Mladoboleslavsku, zhruba kilometr a půl od místa, kde byl muž viděn naposledy.

Detektivové však měli důkazy, že do řeky sám nespadl ani nešťastnou náhodou. „Na místě byla i další osoba, která ho do řeky vhodila. Jednalo se o 37letého muže, který i s vědomím toho, jaký má muž handicap a nemůže se bránit, jej do řeky vhodil,“ uvedla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Zadržený byl obviněn z vraždy a poslán do vazby. Ve vězení může strávit až 18 let. Motiv činu policisté podle mluvčí zatím neznají.

Policisté však v případu prověřují také mobil obviněného ztracený mezi 11. a 12. březnem 2023, údajně poblíž zámku Neuberk či v ulici Vinecké. Mobil podle obviněného někdo našel a vrátil mu ho. Kriminalisté chtějí vědět, kdo je nálezcem mobilu, případně další svědky. Ozvat se mohou na linku 158. Jak to souvisí s vraždou, ale mluvčí neuvedla.

Útočník s mačetou vnikl do rodinného domu a napadl cizí ženu. Bez důvodu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám