Hlavní obsah

Dezinformátor Zítko se na dálnici zamkl před policisty v autě, vytáhli ho ven

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postoloprty

Policisté na dálnici D7 na Lounsku v úterý zadrželi dezinformátora Pavla Zítka. Došlo k tomu při kontrole provozu. Zítko se před hlídkou zamkl v autě, policisté ho vytáhli ven. Důvodem bylo podezření ze zpronevěry. Později byl Zítko propuštěn.

Zadržení dezinformátora Pavla ZítkaVideo: Facebook / Pavel Zítko - Prezident 2023

 
Článek

Video ze zadržení se objevilo nejdřív na Zítkově facebookovém profilu, situaci měla natočit na mobilní telefon jeho příznivkyně. Zásah bez uvedení jména podezřelého potvrdila Novinkám mluvčí ústecké krajské policie Ilona Gazdošová a později o něm informovalo i policejní prezidium na síti X.

„Ústečtí policisté krátce před polednem u Postoloprt kontrolovali vozidlo, na jehož řidiče byl pražským státním zastupitelstvím vydán souhlas se zadržením, neboť je podezřelý ze spáchání trestného činu zpronevěra,“ sdělilo policejní prezidium.

Policie dál zmínila, že video ze zásahu koluje na internetu a je z něj patrné, že policisté použili donucovací prostředky, protože „osoba odmítla uposlechnout výzvy policistů“.

Na záběrech ze sociální sítě je vidět, že policisté rozbili okno u auta a pak vytáhli řidiče ven.

Později policie Zítka ze zadržení propustila. Zda byl z něčeho obviněn, vyšetřovatelé nezmínili.

„Mohu potvrdit, že policejní orgán provedl zadržení jedné fyzické osoby. Jednalo se o úkon přípravného řízení trestního realizovaný ve věci, ve které vykonává dozor Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 3,“ řekl ČTK mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala.

„Aktuální procesní fáze věci je prověřování, tj. prvotní fáze přípravného řízení trestního. Předmětné trestní řízení se týká hospodářské trestné činnosti,“ doplnil mluvčí.

Za výroky o občanské válce či střílení dětí armádou dostala Peterková dvouletou podmínku

Krimi

Na videozáznamu byl vidět ještě jeden muž, kterého policie musela umravnit, podle Gazdošové ho ale policie nezadržela, pouze zajišťovala, aby mohla zásah dokončit. Muž se podle všeho policii snažil zákrok znesnadnit.

Zítko na sebe kromě pravidelných příspěvků na Facebooku, kde se mimo jiné označuje za „občana v odporu“ a volá po neuznání současného státního zřízení v ČR, nedávno upozornil nahrávkou s Tomášem Čermákem, kterého hledá policie, protože nenastoupil do výkonu trestu.

Foto: Facebook / Pavel Zítko - Prezident 2023

Zadržení dezinformátora Pavla Zítka

Vinohradská nemocnice podala trestní oznámení na Peterkovou za tvrzení, že ji tam chtěli otrávit

Krimi

Hysterický tyjátr na soudu s Tušlem v Praze. Peterková sebou házela o zem

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám