Hlavní obsah

Odsouzený Čermák, který se už měsíc vyhýbá vězení, je aktivní na Facebooku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tomáš Čermák, na něhož soud vydal mezinárodní zatykač, začal být aktivní na Facebooku. Šestatřicetiletý muž z Holýšova na Plzeňsku nenastoupil do vězení, kam ho soud poslal na 5,5 roku za propagaci terorismu. Nedávno si mimo jiné změnil profilovou fotku jasně odkazující na Rusko.

Odvolací jednání s Tomášem ČermákemVideo: Novinky

 
Článek

Podle zjištění našli policisté u odsouzeného doma itinerář na cestu právě do Ruska. „Jsou indicie, že by se mohl ukrývat v cizině,“ sdělil před dvěma týdny Novinkám soudce Tomáš Bouček.

V posledních měsících Čermák na sociální síti nepřispíval. Až teď se situace změnila. Minulý týden zveřejnil novou profilovou fotku, na níž dominuje medvěd, barvy ruské vlajky i další symboly vztahující se k Rusku a Sovětskému svazu.

Foto: Facebook Tomáše Čermáka

Tomáš Čermák, který se vyhýbá nástupu do vězení, si minulý týden změnil profilovou fotku na Facebooku. Jasně odkazuje na Rusko.

Před pár dny zase sdílel příspěvek o lidech, kteří se veřejně hlásí k Rusku, nebo fotomontáž, jak se ukrývá u známého dezinformátora Pavla Zítka ve sklepě. Policie nechtěla konkrétně komentovat, zda Čermákovu aktivitu na Facebooku monitoruje.

Pouze obecně uvedla, že se zabývá všemi informacemi, které má k dispozici. „Po muži stále pátráme. Pokud veřejnost ví, kde se hledaný zdržuje, ať se ozve policii,“ vyzvala její mluvčí Dagmar Brožová.

Na hledaného Čermáka vydali mezinárodní zatykač. Doma měl plán cesty do Ruska

Krimi

Čermák měl do vězení nastoupit do 23. srpna, což neudělal. O několik dní později s ním jeho kamarád Zítko natočil video a umístil ho na Facebook. Šestatřicetiletý muž z Holýšova v něm přiznal, že celý den pil.

A rovněž řekl, že se připravuje na speciální operaci. Co tím myslel, už ale nevysvětlil. Nicméně tento termín používá Kreml jako označení pro ruskou invazi na Ukrajině.

Jelikož Čermák nenastoupil do vězení, je podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí další až dvouletý trest.

Advokát Norbert Naxera nedávno Novinkám přiznal, že neví, zda zůstává Čermákovým obhájcem. „Vůbec se mnou nekomunikuje. Netuším, jestli dál stojí o mé právní služby,“ dodal Naxera.

Celej den jsem pil. Hledaný Čermák natočil video

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám