Hlavní obsah

Vinohradská nemocnice podala trestní oznámení na Peterkovou za tvrzení, že ji tam chtěli otrávit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze podala trestní oznámení na bývalou reportérku Janu Peterkovou pro podezření z šíření poplašné zprávy. Peterková, kterou v červnu převezli záchranáři do vinohradské nemocnice po kolapsu před soudní síní, na sociálních sítích tvrdila, že se ji tam pokusili otrávit.

Pád Jany Peterkové na chodbě soudu.Video: Aktu.cz/Novinky.cz

 
Článek

O trestním oznámení ve středu na Twitteru informoval pořad Newsroom ČT24. Nemocnice o podání trestního oznámení na ženu s iniciálami J. P. informovala na svém webu.

„Paní J. P., která byla převezena dne 7. 6. 2023 Zdravotnickou záchrannou službou z Justičního areálu Na Míčankách v Praze 10 do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady k poskytnutí zdravotní péče, se následně veřejně, a to i prostřednictvím sociálních sítí, vyjadřovala v tom smyslu, že údajně ji měla poskytovaná zdravotní péče ohrožovat na životě, případně zdraví,“ vysvětlila vinohradská nemocnice podání trestního oznámení na Peterkovou.

„Nevím, co do mě v té nemocnici naprali. Dostala jsem pět infuzí,“ uvedla ve videu na Facebooku v červnu Peterková: „Nevím, čím se mě tam pokusili otrávit, nevím, co ve mně je,“ pokračovala.

Peterkové soud nedávno pravomocně uložil podmínku za šíření poplašných zpráv v době koronavirové pandemie. Rozhodnutí v budově pražského městského soudu ve Spálené ulici předcházel incident, při němž se dav příznivců Peterkové pokusil protlačit do zaplněné jednací síně, skandoval „gestapo“ a vylomil dveře.

Soudci z místa odešli a zasedání později pokračovalo na jiném místě bez přítomnosti veřejnosti.

Po vybití na soudu se skupina vydala na putování Prahou, v nemocnici dělali kravál u zraněného dveřmi

Krimi

O několik dní později dorazily desítky lidí do justičního areálu Na Míčánkách ve Vršovicích vyjádřit podporu Patriku Tušlovi obžalovanému z nebezpečného pronásledování a dalším dvěma obžalovaným. Před jednací síní skandovali, zpívali, vykřikovali různá hesla, kritizovali stát či média nebo si lehali na zem.

Byla mezi nimi i Peterková, která později na chodbě zkolabovala a do nemocnice ji už při vědomí odvezla přivolaná záchranná služba.

Hysterický tyjátr na soudu s Tušlem v Praze. Peterková sebou házela o zem

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám