Hlavní obsah

Desítky studentek zdravotnické školy v Plzni kolabovaly. Policie případ odložila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Policie odložila případ z loňského září, kdy na plzeňské zdravotnické škole kolabovaly desítky studentek. Nešlo podle ní o trestný čin. Vyšetřovatelé nezjistili, jestli v budově unikla nějaká látka a způsobila u mladých lidí problémy. Ani výsledky z nemocnice nepotvrdily nic neobvyklého.

Záchranáři a hasiči při zásahu na zdravotnické škole v Plzni.Video: Klára Mrázová, Právo

 
Článek

Ze školy bylo evakuováno na 400 osob. Hasiči už tehdy uvnitř nenaměřili žádné zvýšené hodnoty nebezpečných látek. Stejný scénář se opakoval následující dny. „Nezjistili jsme, jak k události došlo. Ze všech výsledků, které jsme měli k dispozici, se žádná nebezpečná látka neprokázala,“ zdůvodnila policejní mluvčí Michaela Raindlová odložení případu. „Ve věci nejde o podezření ze spáchání trestného činu,“ doplnila.

Ve zdravotnické škole v Plzni unikla neznámá látka, 22 studentek skončilo v nemocnici

Krimi

V drtivé většině se problémy objevily u studentek, na potíže si stěžovali ale i někteří učitelé. Přímo v areálu ošetřili zdravotníci několik desítek lidí, další pak v tramvajích nebo jiných dopravních prostředcích. V nemocnici nakonec skončilo 60 osob.

Ředitelka školy Ivana Křížová čekala, že jasno v případu udělají lékařská vyšetření z nemocnice. Ani to se však nestalo. „U ošetřených pacientů se neprokázala žádná toxická látka ani nepřímé laboratorní změny, podle kterých by bylo možné usuzovat na konkrétní otravu,“ konstatovala. Doufá, že podobná situace se už nebude opakovat.

Hasiči ve škole v Plzni příčinu kolapsu studentek nezjistili. Ošetřeno bylo 60 osob

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám