Hlavní obsah

Ve zdravotnické škole v Plzni unikla neznámá látka, 22 studentek skončilo v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahovaly během úterního odpoledne v plzeňské střední zdravotní škole, kde unikla neznámá látka. Před jejich příjezdem budovu opustilo asi 400 lidí. Zdravotníci nakonec ošetřili 27 studentek, kterým se udělalo špatně. Dvaadvacet z nich skončilo v nemocnici.

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahují u plzeňské zdravotnické školy, kde unikla neznámá látkaVideo: Klára Mrázová, Právo

 
Článek

Podle mluvčí krajské záchranky Márie Svobodové se u dívek objevila nevolnost, slabost, pocity na zvracení i dušnost. Přímo v areálu střední zdravotnické školy na Karlovarské ulici nakonec ošetřili 21 studentek, dalších šest v tramvajích či jiných dopravních prostředcích. „Dvaadvacet z nich sanitky transportovaly do plzeňských nemocnic,“ upřesnila kolem 17. hodiny Svobodová.

Nevolno se udělalo také studentce Kamile. „Motala se mi hlava, špatně se mi dýchalo. Po chvilce už to bylo lepší. Něco bylo na chodbě, tam se dělalo špatně skoro všem,“ vyprávěla. Dále uvedla, že některé středoškolačky dokonce kolabovaly a zvracely. „Odváželi je na kyslíku,“ řekla.

Velící důstojník hasičů Jan Beran sdělil, že jednotky provedly kompletní měření celého areálu, ale nezjistily žádné zvýšené hodnoty nebezpečných látek. „Nebyli jsme schopni detekovat žádnou nebezpečnou látku, která by intoxikaci měla způsobit,“ podotkl. Ještě před příjezdem hasičů se z budovy evakuovalo na 400 lidí.

Rychlík smetl na Klatovsku dva koně. Oba jsou mrtví

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám