Hlavní obsah

Hasiči ve škole v Plzni příčinu kolapsu studentek nezjistili. Ošetřeno bylo 60 osob

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Policie se zabývá úterním případem, kdy v plzeňské zdravotnické škole unikla neznámá látka. Nemocnice nakonec ošetřila šedesát lidí. Výuka je zrušena, hasiči žádné zvýšené hodnoty ani ve středu v budově nenaměřili.

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahovaly v úterý u plzeňské zdravotnické školy, kde unikla neznámá látka.Video: Klára Mrázová, Právo

 
Článek

Informaci Právu potvrdil krátce před půl druhou odpoledne velící důstojník hasičů Vladislav Bareš. „Ani tentokrát jsme žádnou nebezpečnou látku nezjistili,“ uvedl. Měření už nebudou opakovat.

Hasiči na místo znovu vyráželi, protože je o to požádala policie. Zástupkyně ředitelky Radka Felzmannová řekla, že výuka je do konce týdne zrušena. „Podle rozvrhu postižených žákyň vytipováváme, kde mohl být problém. Panuje podezření, že šlo o suterén. Ale není to prokázané,“ zdůraznila Felzmannová.

Doplnila, že už jsou domluveni s fakultní nemocnicí a příští pondělí budou mít se studenty krizovou intervenci.

Záchranáři ošetřili 27 studentek. Jednadvacet přímo v areálu školy, dalších šest v tramvajích či jiných dopravních prostředcích. Sanitky odvezly do nemocnice 22 z nich. Počty pacientů se ale nakonec ještě zvedly. Mluvčí plzeňské fakultní nemocnice Gabriela Levorová ve středu po poledni čísla upřesnila. „Ošetřili jsme celkem šedesát osob. V současnosti už jsou všechny doma,“ sdělila.

„Něco bylo na chodbě“

Nevolno se udělalo například Kamile. „Motala se mi hlava, špatně se mi dýchalo. Po chvilce už to bylo lepší. Něco bylo na chodbě, tam se dělalo špatně skoro všem,“ vyprávěla v úterý. Dále řekla, že některé středoškolačky dokonce kolabovaly, zvracely a skončily na kyslíku.

Policie dodala, že na případu dál pracuje a zjišťuje jeho veškeré okolnosti.

Ve zdravotnické škole v Plzni unikla neznámá látka, 22 studentek skončilo v nemocnici

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám