Hlavní obsah

Český sexuální násilník útočil v Bratislavě, už je za mřížemi

Osmačtyřicetiletý občan České republiky Martin Duna měl několik měsíců útočit na ženy a dívky v Bratislavě. Podle slovenské policie byl tuto sobotu na základě evropského zatýkacího rozkazu zadržen českou policií.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

V případě odsouzení mu hrozí až osm let vězení. Loni v dubnu měl podle slovenské policie pronásledovat 41letou ženu až do obytného domu, kde se ji snažil stáhnout k zemi. Žena se však ubránila.

V květnu napadl další ženu, které měl líbat chodidla a při tom se ukájet. „Jestli nechceš, abych ti ublížil, dělej, co ti řeknu,“ měl říct ženě, které se po několika minutách podařilo utéct.

Letos v lednu v bratislavské městské části Petržalka ve výtahu ohrožoval 67letou ženu a při tom se ukájel. Napadl a nožem ohrožoval také učitelku základní školy. V posledním případě zachytily bezpečnostní kamery nejen násilníka, ale také jeho automobil.

Tak vyšlo najevo, že se jedná o Dunu. Identifikovali ho podle několika tetování na krku a ve tváři. „V současnosti je v cele předběžného zadržení,“ uvedl bratislavský policejní mluvčí Michal Szeiff.

Duna byl v roce 2005 v Ústí nad Labem odsouzený k sedmi letům odnětí svobody nepodmíněně. Měl napadnout 28 žen na celém území České republiky. Podle znalců trpí sexuální deviací.

Policie vyšetřuje vraždu ženy na Sokolovsku, podezřelého zadržela zásahovka

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám