Hlavní obsah

Bodla v Brně známého do zad. Mám problémy s ovládáním, hájila se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O velkém štěstí může mluvit muž, který se zastavil na návštěvu v jednom z domů na Francouzské ulici v Brně za Hedvikou Vlčkovou. Na odchodu jej totiž žena bez varování bodla do zad a jen díky shodě náhod muž vyvázl bez větších následků. Ženě útok vynesl tři roky za mřížemi, jak v těchto dnech potvrdil brněnský krajský soud.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Návštěva s krvavým koncem se odehrála v polovině loňského června. Muž už byl na odchodu, mířil na schodiště, když v tom jej Vlčková bodla kuchyňským nožem s délkou čepele devět centimetrů do zad vedle páteře.

Za těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu ji potrestal už brněnský městský soud, ale žena za žádnou cenu nechtěla nastoupit na tři roky do vězení a podala proto odvolání.

„Uznala svoji vinu, svého činu lituje, ve spise jsou navíc znační rozpory, kdy nebyla zadržena bodná zbraň, řádně ošetřeno místo činu či zjišťována razance útoku. Klientka nechtěla poškozenému ublížit nebo mu způsobit vážné zranění, ostatně když viděla, že poškozený odchází po svých, nijak v útoku dál nepokračovala,“ prohlásila ženina advokátka.

Hádka namol opilého páru na Přerovsku skončila nožem v zádech

Krimi

„Klientka má tři nezletilé děti, o které pečuje. Před časem jí umřel manžel. Dochází nyní do terapeutického centra a řeší problémy s ovládáním, s tím má určité potíže. Neví, co by bylo s dětmi, kdyby musela nastoupit do výkonu trestu, proto žádáme o podmíněný trest,“ dodala obhájkyně.

„Mám práci, snažila bych se tomu pánovi nahradit škodu, je mi to strašně líto,“ snažila se ještě na poslední chvíli přesvědčit odvolací senát Vlčková.

Jenže senát v čele s Petrem Hlavinou neobměkčila. „Uložený trest je na samé spodní hranici sazby, obžalované hrozilo až deset let vězení, takže tři roky nelze považovat za nepřiměřeně přísné potrestání,“ odmítl změnit trest Hlavina.

„Obžalovaná po odchodu poškozeného z bytu doběhla a bez jakéhokoli varování ho bodla. Podle znalce mohlo při neposkytnutí včasné pomoci dojít k šoku a srdečnímu selhání, naštěstí krvácení nebylo tak masivní. U obžalované chybí sebereflexe a důvod svého jednání ještě svádí na poškozeného,“ dodal.

Vedle vězení musí žena ještě zaplatit zdravotní pojišťovně téměř 50 tisíc za ošetření a léčbu napadeného muže, dalších 56 tisíc korun má ve formě bolestného zaplatit samotnému muži.

Chlapec ve škole napadl spolužáka nožem

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám