Hlavní obsah

Bitka v Brně: Napadený seděl, pil pivo a najednou na něj začaly lítat židle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opilecká rvačka běžných výtržníků, kterým při konzumaci piva na prosluněné restaurační zahrádce stoupl alkohol moc rychle do hlavy, nebo nenávistný cílený útok? Odpověď na nelehkou otázku nyní musí hledat brněnští policisté po pondělní rvačce na Dominikánském náměstí v centru moravské metropole. Novinky nyní získaly výpověď člověka, který bitku viděl od začátku a podle něhož se strhla znenadání.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Rozbitá židle na Dominikánském náměstí

Článek

Atmosféra v Brně zhoustla po sobotní tragédii, na jejímž konci zůstal zmařený lidský život. Muž, podle všeho původem z Ukrajiny, tam po předchozím konfliktu v tramvaji mířící k Brněnské přehradě na tradiční soutěž ohňostrojů pobodal dva Romy, jeden pak v nemocnici zemřel. Co konfliktu předcházelo a jak se vlastně celý odehrál, nyní intenzivně vyšetřují policisté.

Rozhořčení nad činem, který zatím není objasněn, se odehrává hlavně na sociálních sítích, kde se kouzlem nechtěného dostali do nečekaného spojenectví Romové s kvazi vlasteneckou scénou. Že by ale nemuselo zůstat jen u klávesnicového běsnění, ukázal právě případ z pondělního odpoledne.

„Venku na zahrádce seděl člověk, pil pivo, vůbec nic nenasvědčovalo tomu, že by se mělo něco strhnout. Najednou se na něj vrhli tři nebo možná ještě více chlapů, začaly létat židle a popelníky. Ten napadený vypadal hrozně překvapeně,“ popsal Novinkám očitý svědek.

V Brně se strhla bitka kvůli sporům Romů a Ukrajinců

Krimi

„Útok se několikrát zopakoval, nakonec tady bylo snad třicet lidí. Kolemjdoucí si to celé začali samozřejmě natáčet, když to někteří z těch lidí viděli, začali utíkat. Hodně rychle byli na místě policisté a strážníci, kteří pochytali ty zbylé,“ řekl svědek.

„Asi to mělo nějakou souvislost s tím, co se stalo na přehradě. Byla slyšet ukrajinština, asi tady bylo i pár Romů, ale celé to bylo nepřehledné a hlavně nečekané. Pak se to na náměstí řešilo ještě asi hodinu a půl, pak teprve policisté a strážníci odjeli,“ dodal svědek.

Němou připomínkou útoku zůstaly složené židličky ze zničené zahrádky jednoho z podniků, kde k incidentu došlo a který Novinky navštívily. Obsluha podniku, která měla směnu i v pondělí odpoledne, ale nechtěla útok komentovat. „Všechno jsme řekli už policii, takže o tom nebudeme mluvit,“ zdůraznila obsluha.

Každý to líčí, jak se mu to hodí. Po smrti muže v Brně řeší policie výpovědi svědků

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám