Hlavní obsah

V Brně se strhla bitka kvůli sporům Romů a Ukrajinců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bitku před brněnskou radnicí rozháněla v pondělí večer tamní policie. Policisté po ní zajistili tři lidi. Svědci uvedli, že šlo údajně o konflikt mezi Romy a Ukrajinci. Mezi oběma skupinami to ve městě vře po sobotním incidentu, při němž údajně Ukrajinec napadl nožem Roma, který po útoku zemřel. Při pondělní bitce nebyl nikdo zraněn.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Rozbitá židle z Dominikánského náměstí

Článek

O incidentu informovala Brněnská drbna s odkazem na na brněnského zastupitele Adama Zemka, který v místní facebookové skupině sdílel odkaz na video s popiskem „Skupina asi 15 naštvaných lidí údajně napadla dva Ukrajince a začali také demolovat vybavení přilehlé zahrádky“.

Podle zdroje Novinek však nešlo o vendetu a do sporu byli zapojeni i lidé, kteří nespadají do žádné ze dvou zmíněných skupin. Podle zjištění Novinek ovšem při útoku zazněly výkřiky směřující proti národnosti napadených.

Na místo vyrazilo několik hlídek policie a strážníků. „Kolem půl osmé večer jsme přijali oznámení o skupině 20 lidí na Dominikánském náměstí, která se údajně projevovala velmi emotivně a někteří z přítomných prý dokonce házeli židlemi. Mladý muž měl obavy, že se mezi sebou aktéři sporu napadají. Na místo dorazilo pět hlídek strážníků, kteří asistovali policii,“ řekl Novinkám mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Foto: Mapy.cz

Tramvajová zastávka Přístaviště v Brně-Bystrci, kde došlo k násilnému činu.

„Při incidentu jsme zadrželi tři osoby, jednu z nich jsme museli později propustit vzhledem k tomu, že se jednalo o mladistvého. Ohledně tohoto případu jsme na začátku vyšetřování, takže vyhodnocujeme kamerové záznamy, vyslýcháme svědky a děláme další standardní úkony. Zatím věc řešíme jako výtržnictví a poškození cizí věci,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Pavel Šváb.

Cizinec ubodal v Brně při cestě na ohňostroj muže

Krimi

V Brně to vře po sobotním konfliktu při cestě na ohňostroj. Při potyčce několika lidí jeden muž napadl dvě osoby nožem. Ty musely být s bodnořeznými poraněními převezeny do nemocnice. Jeden napadený později v nemocnici zemřel. Útočníka na místě policisté zadrželi a je podezřelý z vraždy. Podle dostupných informací se mělo jednat o Ukrajince, obětí měl být Rom.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám