Hlavní obsah

Auto bez řidiče vjelo v Brně do křižovatky, málem smetlo ženu s kočárkem

Právo, Novinky, mh, kub
Brno

Jako pověstná loď duchů Bludný Holanďan působilo v pondělí auto bez řidiče, které ohrožovalo chodce i provoz v Brně na Moravském náměstí. Jak dokazuje video z kamer městské policie, auto způsobilo několik hraničních situací, kdy se mu například musela vyhýbat žena s kočárkem, která si zprvu nevšimla, že za volantem nikdo není.

Auto bez řidiče se v Brně samo rozjeloVideo: MP Brno

 
Článek

„Mini cooper podélně zaparkovaný na chodníku v Kounicově ulici nedaleko křižovatky se z mírného kopce nečekaně rozjel a minul sloup se semaforem. Z přechodu pro chodce právě vstupovala na chodník žena s kočárkem, která pravděpodobně v první chvíli nepostřehla, že za volantem nikdo nesedí,” popsal ve středu mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Tramvaj v Brně odjela se studentem, který vykládal kufry na refýž

Krimi

„Dítě se tedy rozhodla provézt těsně před automobilem, ten však navzdory jejím očekáváním pokračoval v jízdě a žena s kočárem před ním musela rychle proběhnout,“ upřesnil mluvčí.

Foto: MP Brno

Nikým neřízené auto na Moravském náměstí v Brně

Rovně jedoucí vůz nezavadil ani o trakční sloup na rohu ulice a vjel do čtyřproudové silnice. Tam se mu někteří řidiči vyhnuli, jiní museli nečekaně brzdit.

Vozovku auto po přechodu překřížilo a zrychlovalo až na protější chodník, kde před ním chodec čekající na zelenou musel uskočit. Poté, co narazilo do domu, dál komplikovalo dopravu.

Muž odpálil v noci v centru Brna ohňostroj. Strážníci ho po „čau” zmizet nenechali

Krimi

Usměrnit provoz pak přijela hlídka městské policie a událost si následně převzali k prošetření státní policisté.

Jejich mluvčí David Chaloupka sdělil, že policie našla majitele auta. Nejednalo se o klasickou dopravní nehodu a policisté věc řešili s majitelem přes euroformulář.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám