Hlavní obsah

Agresivní šofér napadl v Ostravě jiné auto a zranil jeho řidičku

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidič jednoho z vozů měl v Ostravě prudkým brzděním přinutit k zastavení vozidlo jedoucí za ním a následně se domáhat otevření jeho dveří. Při tom prý pěstmi rozbil sklo a střepy poranily řidičku v obličeji. V řádu několika týdnů se v Ostravě nejedná o jediný útok tohoto typu. Podobné případy se navíc v poslední době udály i na jiných místech republiky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle policistů měl ve čtvrtek před šestou hodinou večerní v ulici Varenská v Ostravě jedenačtyřicetiletý řidič prudkým zabrzděním přinutit vozidlo jedoucí za ním k zastavení. Poté se sám k zastavenému vozu vydal a začal se do něj dobývat. To se mu však nepodařilo, jelikož se třiačtyřicetiletá řidička ve voze zamkla.

Muž proto údajně začal mlátit pěstmi do skla automobilu, až se mu podařilo jej rozbít. Střepy zasáhly a poranily ženu v obličeji. Ta musela být později ošetřena záchranáři. Agresivního řidiče zadrželi teprve přivolaní policisté.

"Přivolaní policisté muže zadrželi a sdělili mu podezření pro přečin výtržnictví. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení, muži hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Příčinou incidentu byl podle policie odlišný názor na způsob jízdy. Podezřelý muž jim prý popsal způsob jízdy i specifickou gestikulaci mezi řidiči. Navíc řekl, že do skla vozu nemlátil pěstmi, nýbrž na něj upadl.

Za poslední měsíc více takových případů

Nejedná se však o jediný případ podobného ražení, který v současnosti ostravští policisté vyšetřují. "Bohužel nejde o první incident mezi řidiči na ostravských silnicích. V letošním roce jich prověřujeme nyní již několik, obdobná situace byla na ostravských silnicích i vloni," řekla mluvčí.

18. července měl v době, kdy auta stála na světelné křižovatce, namířit jeden z řidičů střelnou zbraň na jiného, šestadvacetiletého řidiče. Policisté již prý zjistili identitu podezřelého 32letého muže.

Jen čtyři dny předtím opět v Ostravě zaútočil šofér na sedmdesátiletého důchodce, který nepřecházel silnici přímo po přechodu, ale vedle něj. Řidič seniora upozornil na to, že přecházením mimo přechod porušuje předpisy. Ten si to ale nechtěl nechat líbit a řidiče urazil. Na to šofér vyskočil z auta a na manžele zaútočil, muže udeřil a kopl tak, že spadl na zem. Senior na něho vytáhl obranný sprej. [celá zpráva]

8. července dostal dvaašedesátiletý řidič v Praze obuškem do hlavy za to, že probliknutím upozornil jiného řidiče na jízdu v protisměru. Ten jej vytáhl z vozu a zbil. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám