Hlavní obsah

Zásoby potravin končí u popelnic, obavy z hladu střídají hlodavci

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zásoby potravin, kterými se vybavili Britové v obavě ze života v karanténě, začínají zaplavovat tamní ulice. Nespotřebované jídlo končí v odpadkových pytlích na ulicích, což v souvislosti se sníženou frekvencí svozu odpadu znamená, že hlodavci a racci na ulicích mají pré.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Úřady byly na mnoha místech kvůli popelářům v karanténě nuceny snížit frekvenci svozu odpadu. Místo hladu se tak obavy Britů přesunuly k hlodavcům, pro které jsou volně pohozené pytle na ulicích doslova rájem, všiml si britský Daily Mail.

Například ulice v jihozápadním Londýně byly ve středu ráno obsypány desítkami pytlů, které byly mnohdy přeplněné nespotřebovaným jídlem, které si Britové obstarávají v nákupní horečce.

K hromadění odpadků na ulici pomáhá kromě absence až třetiny popelářů a nákupní horečky také fakt, že spousta Britů je v současné situaci mnohem častěji doma a logicky se tak zvyšuje produkce odpadu.

Firmy svážející odpad už musely udělat některá opatření. Přestaly například svážet odpad v zelených popelnicích, které jsou určeny pro bio odpad ze zahrad a nabádají obyvatele, aby například posekanou trávu kompostovali sami.

„Největší problém je, že máme udržovat dvoumetrové rozestupy, to ale v autě, kde sedí tři chlapi, není dost dobře možné. Ochranné pomůcky jsme nedostali, a když musíme svážet odpad v době nákupních horeček a obsáhlých online nákupů, tak jsme skutečně vyčerpaní,” uvedl nejmenovaný popelář z oblasti East Midlands.

Kromě přetížených pracovníků městských služeb vzniká z nahromaděného odpadu i riziko přenášení nemocí od hlodavců, kteří se hemží ulicemi.

Lidé kvůli koronaviru nakupovali potraviny víc než na Vánoce

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám