Hlavní obsah

Tisková konference po jednání vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) řešil protikoronavirová opatření ve školách, nově zřejmě budou muset nenaočkovaní učitelé nosit při výuce respirátory. Brífink je naplánovaný na 15:30, Novinky ho nabídnou živě.

TK po jednání vlády 25.10.2021 Video: ČTK

 
Článek

Vláda chystá první týden v listopadu také plošné testování ve školách. Týkat se má okresů, kde bude týdenní výskyt nákazy vyšší než 300 případů na 100 tisíc obyvatel.

Aktuálně do této skupiny podle šéfa ČSSD a ministra vnitra Jana Hamáčka spadá osm okresů, a to hlavně na severu Moravy.

Zákaz vstupu do práce bez testu či očkování? Už se to zvažuje, řekl Hamáček

Domácí

Změny v opatřeních již ráno projednala rada vlády pro zdravotní rizika, dopoledne o nich debatovali i členové Ústředního krizového štábu právě v čele s Hamáčkem.

Dalším tématem pondělního jednání kabinetu mohla být i novela krizového zákona, která má umožnit policii kontrolovat a na místě pokutovat nedodržení protikoronavirových opatření.

Od pondělí platí povinnost nosit respirátor v práci, pokud zaměstnanci sedí od sebe blíže než na vzdálenost 1,5 metru. Zkrátila se i doba karantény po kontaktu s nakaženým na 7 dnů. Podmínkou pro její ukončení je ale negativní PCR test.

Výběr článků

Načítám