Hlavní obsah

Tisková konference vlády, která jednala o prodloužení nouzového stavu

Novinky, Klára Beranová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vláda na čtvrtečním ranním jednání potvrdila prodloužení nouzového stavu do 23. prosince, jak ve středu večer schválila Sněmovna. Brífink po jednání Novinky nabídly živě.

Záznam: TK po mimořádném jednání vlády 10.12.2020Video: ČTK

 
Článek

Původně navrhl kabinet, aby se stav nouze prodloužil o měsíc, tedy do 11. ledna. Nakonec ale poslanci kvůli hlasům KSČM podpořili právě komunistický návrh na prodloužení nouzového stavu do 23. prosince, tedy o 11 dní.

Nouzový stav se prodlouží do 23. prosince, rozhodla Sněmovna

Koronavirus

Kabinet ale také upravil opatření, které přijal v pondělní. Kvůli němu totiž od středy nemohou prodávat restaurace pivo do PET lahví. Poté, co o tom informovaly ve středu Novinky, se strhla vlna kritiky, a ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) tak následně uvedl, že pravidlo upraví.

Tématem jednání bude ale zřejmě i aktuální epidemiologická situace v Česku. V posledních několika dnech se totiž zvedlo skóre v rámci protiepidemického systému PES nad hodnotu 60, a odpovídá tak čtvrtému, horšímu stupni.

Babiš: Prodej piva z hospody domů od zítřka povolíme

Ekonomika

V rámci čtvrtého stupně by mělo dojít k uzavření většiny obchodů, restaurací a služeb. K tomuto kroku vláda nepřistoupila, omezila ale otevírací dobu restaurací na 20:00 a zakázala pití alkoholu na veřejnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám