Hlavní obsah

Trest za porušení karantény: Povinné zhlédnutí filmu o koronaviru

Novinky, pal

Vypadá to jako parodie na scénu z Mechanického pomeranče od Stanleyho Kubricka, ale je to ve skutečnosti praxe, ke které přistoupili filipínské úřady. Narušitele tvrdých karanténních opatření čeká na ostrovním státě mimo jiných trestů i povinné zhlédnutí filmu o koronaviru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé, kteří porušili karanténu na Filipínách, se museli za trest dívat na film o koronaviruVideo: AP

 
Článek

Řada lidí v přesně doměřené vzdálenosti sedí na plastových židlích a sleduje film, mezi nimi prochází dozorce, který kontroluje, zda filmu věnují pozornost. Tak vypadá jeden z trestů, který čeká ty, kteří poruší tvrdá opatření, která filipínská vláda přijala v souvislosti se zamezením šíření nemoci Covid-19.

Ponižování, slzný plyn a zavírání do klecí. Jak si policisté ve světě vynucují zákaz vycházení

Koronavirus

Skupinka sestávající ze zhruba 20 nedobrovolných diváků byla pozatýkána během noci v pondělí 13. dubna ve městě Las Pinas. Místní policie uvedla, že pachatelé dostali přísné varování a po zhlédnutí filmu byli převezeni zpět do svých domovů.

Úředníci na Filipínách prosazují přísná karanténní opatření, včetně zákazu vycházení. V zemi bylo dosud zaznamenáno 6 259 případů nemoci Covid-19, 409 lidí v souvislosti s ní zemřelo.

Reklama

Výběr článků

Načítám