Hlavní obsah

Plošné testování v liberecké továrně zatím nebude

Právo, mip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plošné testování zaměstnanců v liberecké továrně Magna hygienici provádět nebudou. V závodu, kde se v posledních třech dnech objevilo ohnisko nákazy koronaviru a kde se vyrábějí plastové komponenty pro automobilový průmysl, se budou dál zaměřovat pouze na trasování kontaktů pozitivně testovaných.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Testování na koronavirus

Článek

Dohodli se na tom členové krajské epidemiologické komise, která se kvůli situaci v Magně sešla v pondělí odpoledne. Nákaza se v liberecké továrně, která zaměstnává celkem 1800 lidí, objevila u 21 zaměstnanců a pozitivní test mělo dalších 14 lidí, kteří patří mezi jejich rodinné kontakty.

ON-LINE: Všichni testovaní pražští politici mají negativní test

Svět

„Šlo o zaměstnance z výroby, 8 jich bylo kmenových a 13 agenturních. Obě směny, v nichž se pozitivní případy objevily, byly kompletně testovány a jsou v domácí karanténě. Všechny další směny procházejí od nedělního večera měřením teploty a pokračujeme v dezinfekci pracovišť,“ uvedl personální ředitel Magny Jan Záruba.

V Libereckém kraji bylo v pondělí celkem 41 pozitivních případů, kromě 35 souvisejících s Magnou jde o jednotlivé nemocné z předchozích týdnů. Nikdo z nich není hospitalizovaný. „I u všech nových případů je průběh velmi mírný,“ řekl krajský hygienik Vladimír Valenta.

Korona na jatkách v Německu se stala rozbuškou

Koronavirus

V domácí karanténě je zhruba 100 lidí a týká se to i zaměstnanců dalších firem z liberecké průmyslové zóny. Nákaza se totiž s největší pravděpodobností rozšířila z ubytovny, kterou obývají agenturní dělníci, pracující v různých libereckých továrnách. Kvůli situaci v Magně a ochraně zdravotníků vyhlásila liberecká nemocnice zákaz návštěv.

Reklama

Výběr článků

Načítám