Hlavní obsah

Bratislavský bezdomovec dostal pokutu, že byl při zákazu vycházení na ulici. Podepsal ji

Bratislava

Policejní hlídka pokutovala v Bratislavě bezdomovce za to, že porušil zákaz vycházení. Byla mu udělena pokuta ve výši 100 eur (2619 korun). Mluvčí policie Michal Szeiff agentuře TASR potvrdil, že kontrolní orgány postup policejní hlídky prověří.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muže zastavila hlídka v centru slovenského hlavního města v sobotu 13. března a zjistila, že se pohybuje na veřejnosti, aniž by se na něj vztahovala některá z výjimek z aktuálně platného zákazu vycházení.

„Z tohoto důvodu byla muži udělena pokuta ve výši 100 eur. Osoba s pokutou a její výší souhlasila, co potvrdila podpisem na příslušném tiskopisu,“ uvedl Szeiff.

Policistovi ujely nervy a tvrdě sundal provokatéra. Je stále ve službě

Krimi

Na případ upozornilo občanské sdružení Vagus, které se věnuje pomoci lidem bez domova. Bezdomovec žije v Bratislavě na ulici už několik let, ale trvalý pobyt má stále v obci Slovenská Ľupča na středním Slovensku.

„Porušil tím také zákaz vycházení mimo okres. Policii před pokutou nezastavila ani informace, že člověk nemá domov. Pán měl respirátor a měl u sebe potvrzení o překonání nemoci covid-19,“ konstatovalo sdružení.

Velká centra na Slovensku očkují AstraZenekou. Pokračují i po zprávě o úmrtí učitelky

Koronavirus

Sdružení Vagus upozorňuje, že lidé bez domova nemají možnost dodržovat zákaz vycházení.

„Jen v Bratislavě žije mnoho lidí bez domova, kteří sem přicestovali z jiných regionů a nemají možnost vrátit se zpět. Pokutování těchto lidí způsobí prohlubování jejich krize a zvyšování dluhu, který nejsou s to splácet,“ konstatovalo sdružení, které požádalo policii, aby upustila od pokutování bezdomovců a zrušila dosud udělené pokuty.

Konec přísných trestů za kradení housek v době nouzového stavu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám