Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Žirafa ANO volá blechu SPD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znáte odznáčky s portrétem Vůdce, které se musí nosit v KLDR? To je vůbec zajímavá země. Tam vám může kdykoli přijít s kontrolou do bytu vedoucí sousedské buňky. Jako jestli je všechno v souladu s linií Vůdce a směrnicemi Strany. Když není, přichází trest.

Foto: Milan Malíček, Právo

Alexandr Mitrofanov

Článek

Teď si představte, že k vám do bytu nebo domku v Česku vtrhne bez ohlášení patrola, jejíž členové budou mít na klopě odznáčky s portrétem Vůdce. A zahájí šťáru, jestli všechno máte jako naši lidi, anebo jestli náhodou nevybočujete směrem k Bruselu nebo nedejbože k podpoře Ukrajiny proti Rusku.

Běda, jestli ve vaší kuchyni objeví mikrovlnku! Bude okamžitě následovat volání na ústřednu a členové hlídky si nacvičeným pohybem nasadí alobalové čepičky. Po zpětné vazbě z centrály začnou plnit pokyn. Budete potrestáni povinným nepřetržitým, bez možnosti pohnutí, sledováním osmihodinového projevu Vůdce v Poslanecké sněmovně. A pozor, žádné pampersy nedostanete! Na to patrola dohlédne.

Autor, prosím vás, neblouzní. Jen zapomněl dodat, že ve vaší domácnosti provede patrola důkladnou prohlídku, a jestli najde kusy oblečení v žluté a taky v modré, klidně zvlášť, pak si hněv kontrolorů nepřejte. Jasně že budou z SPD. Ale byla by to nikoli dosavadní směšná grupa alternativních chytráků, nýbrž vládní strana.

Autor, prosím vás, opět neblouzní. Ani s tím oblečením. Ani s tím vládnutím.

Šéf SPD Tomio Okamura několikrát zopakoval, že strana je připravená vládnout, a opakovaně vyzval ke spolupráci šéfa ANO Andreje Babiše. K tangu je samozřejmě třeba dvou. A jsou dva. Babiš volání vyslyšel.

Na procenta a křesla v Poslanecké sněmovně by to oběma hnutím vychýlené mysli mohlo vyjít. Může se to stát, pokud si voliči, které toto postižení minulo, neuvědomí, co by měli čekat v případě, že by tady vládlo duo Babiš s Okamurou. Vypichuji ty dva, protože všechno, co mají kolem sebe v přísně zorganizovaných řadách, je dnes už jenom pokorný plankton či masařky třetí kategorie.

Můžeme snadno nakreslit obrázek Česka s takovou vládou. Koaličníci by se hravě shodli na nenávisti k EU, nevraživosti k bojující Ukrajině a na poloze psí pokory vůči Kremlu. Kdyby totiž Rusko napadlo jakoukoli zemi NATO, premiér Babiš by odmítl zapojit české jednotky podle platné smlouvy, protože to řekl upřímně už v prezidentské kampani. Americké stíhačky by zrušil. Ale média vám zamlčela, že v Rusku mají nové Lady Nivy! Mohly by přijít místo stíhaček.

„Na krku žirafy začíná blecha věřit, že je nesmrtelná.“ (Stanisław Jerzy Lec). Haló, haló! Žirafa ANO volá blechu SPD.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám